Het einde van Peaky Blinders is helaas in zicht

Na vijf bewogen jaren keert de bende van Tommy Shelby voor een laatste keer terug in het zesde seizoen van Peaky Blinders. Dat maakte de bedenker van de serie, Steven Knight, zopas bekend.

De Britse successerie, die mede wordt geproduceerd door de BBC, vertelt het verhaal van een opkomende familie bookmakers in Small Heath, een achtergestelde wijk in Britse Birmingham begin jaren 1920. De familie, of beter gezegd, de bende wordt gerund door Tommy Shelby, een koele en zakelijke bookmaker die een oorlogsverleden meesleurt en daar nare herinneringen, migraine en slapeloosheid aan overhoudt. Toen Tommy huiswaarts keerde, was het zijn enige ambitie om een respectabele zakenman te worden en zijn familie hierbij te betrekken. Om samen hogerop in de samenleving te komen kon Tommy rekenen op zijn tante Polly Gray, zijn broers Arthur, John en Finn en zus Ada. Als dat nog niet voldoende was, beschikte hij bovendien over een uitgebreid netwerk handlangers die elk obstakel uit de weg konden ruimen.

Vijf seizoenen lang bouwde de Shelby-familie aan haar weg naar de top. Ze maakten onderweg heel wat vijanden maar ook plannetjes om diezelfde vijanden uit de weg te ruimen. Zo zagen we in het laatste seizoen van Peaky Blinders hoe Tommy geconfronteerd werd met een nieuwe vijand: de machtige vakbondsleider Oswald Mosley. Om hem een toontje lager te laten zingen ging Tommy zelfs in de politiek en paaide hij niemand minder dan Winston Churchill. Je merkt het: niets is te veel voor Tommy om zijn zin te krijgen.

Een aangekondigd schrijven

Maker en bedenker van de serie, Steven Knight, kondigde onlangs aan het zesde seizoen het allerlaatste zou worden. In het Amerikaanse Variety-magazine stelde hij het zo: “We denken dat dit het beste seizoen tot nu toe zal zijn van Peaky Blinders. We zijn er zeker van dat de fans van de serie het geweldig zullen vinden.” En hoe kan het ook anders? Bij de start van het nieuwe seizoen zullen we de familie Shelby aantreffen terwijl ze geconfronteerd worden met talloze vijanden.

Hier en daar zullen er fans aan het morren slaan. Knight had immers in 2018 nog aangekondigt dat de serie zeven seizoen lang zou zijn. Ondanks deze kleine teleurstelling beloven de makers dus dat het laatste seizoen van Peaky Blinders spetterend zal eindigen en dat we ons geen zorgen hoeven te maken. 

Als kers op de taart liet de producent van de serie, Caryn Mandabach, zich onlangs ontvallen dat Peaky Blinders misschien wel een spin-off krijgt. Insiders denken dat bedenker Steven Knight graag een speelfilm wil maken als finaal sluitstuk van de serie. We zullen zien!

Wil je ook de wereld induiken van Peaky Blinders? Kijk dan alvast naar de eerste vijf seizoenen op Netflix!

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Series

Bekijk alles
Top