Kobe Bryant verliet ons een jaar geleden: herbeleef zijn laatste prestatie tegen Utah Jazz

Sport | Op 26 januari 2020 werd Kobe Bryant het slachtoffer van een helikopterongeluk, waardoor miljoenen fans zonder hun grote sportlegende achterbleven. Om de nagedachtenis aan Black Mamba te eren, zendt Eleven Sports zijn laatste wedstrijd uit, die net zo mythisch was als zijn carrière zelf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén jaar al rouwt de basketwereld, en de rest van de wereld, om het verlies van Kobe Bryant. Op 26 januari 2020 kwam het 41-jarige NBA-icoon om het leven bij een helikopterongeluk in Calabasas, Californië. Hij werd vergezeld door zijn 13-jarige dochter Gianna, samen met zes andere passagiers en de piloot.
 
Na dat ongeluk zijn er uit alle hoeken van de wereld steeds meer eerbetuigingen gekomen van anonieme mensen, sporters en verschillende beroemdheden. Het moet gezegd worden dat de vijfvoudig NBA-kampioen meer was dan alleen een sportman. Hij heeft de wereld beïnvloed met zijn Mamba Mentaliteit. En misschien wel het grootste eerbetoon werd hem gebracht door zijn club, de Los Angeles Lakers, aangezien LeBron James en zijn bende de NBA-titel wonnen een paar maanden na de dood van Kobe.
 
60 punten tegen Jazz
 
Om terug te duiken in het universum van de basketballegende is er niets beter dan een van zijn wedstrijden opnieuw uit te zenden. En niet zomaar een wedstrijd: de laatste en misschien zelfs meest memorable wedstrijd die hij ooit gespeeld heeft. Op 13 april 2016 scoorde hij maar liefst 60 punten tegen Utah Jazz.
 
In het Staples Center zou Black Mamba, die niet op zijn best was in zijn 20e en laatste seizoen in de NBA, bewijzen dat hij nog steeds in staat was om grootse dingen te doen. Met zijn 37 jaar en in een spel zonder inzet zou hij de Lakers een 101-96 overwinning schenken.
 
24 punten in het laatste kwart
 
Na een eerbetoon door Magic Johnson met tussenkomst van zijn vrienden Shaquille O'Neal, Phil Jackson, Dwyane Wade, Pau Gasol en LeBron James, begon het duel. En Kobe beet zicht voor de laatste keer vast in de wedstrijd, met een 22 op 50 voor zijn shots en 6 op 21 voor driepunters.
 
In het laatste kwartaal zorgde Kobe ervoor dat zijn team het tekort van 15 punten volledig inhaalde door alleen al 24 punten te scoren. Het werd zijn laatste optreden, misschien niet het mooiste, maar toch gedenkwaardig.
 
Op 26 januari kan je deze wedstrijd vanaf 20u10 ontdekken of herontdekken op Eleven Sports 2, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top