Online kijktip van de maand: ‘PAK DE POEN! – tv-show’

Als je nood hebt aan wat vernieuwing maar alle tv-programma’s al geprobeerd hebt, kent Proximus Pickx misschien de oplossing. Elke maand geven wij een online kijktip mee. De must see van januari is er een voor het hele gezin: de ‘PAK DE POEN! – tv-show’ van Compagnie Barbarie en De Studio.

Bij wie oud genoeg is om zich 1987 nog te herinneren, gaat er vast een belletje rinkelen bij het horen van de titel ‘PAK DE POEN! – tv-show’. De theatervoorstelling is namelijk gebaseerd op de televisieshow van eind jaren tachtig, waarin mensen grote geldprijzen mee naar huis konden nemen. De uitzending liep helemaal in het honderd door technische problemen en verwarrende spelregels en zo werd ‘Pak de poen, de show van 1 miljoen’ een stukje legendarische televisiegeschiedenis.

Kapitalisme voor kinderen
 
Compagnie Barbarie ‘kaapte’ het concept en maakte er een voorstelling van die kinderen meeneemt in de wereld van kapitalisme en hebzucht. Op een spelende, grappige, maar duidelijke manier leren kinderen de valkuilen van geld. Aangezien de theaterzalen dicht zijn, is de voorstelling opgenomen en wordt hij als ‘tv-show’ gestreamd.
 
De voorstelling heeft als doel kinderen bewust te maken van hoe belangrijk geld in de huidige maatschappij is. Door hen te betrekken in de show kunnen ze verantwoordelijkheid leren en ontdekken dat alles een prijs heeft, maar het daarom niet zo is dat alles ook te koop is. Wat er echt toe doet, is namelijk onbetaalbaar. Hoe ver willen zij gaan voor geld? Wanneer is er genoeg voor iedereen? Hoe moeilijk is delen? Ze kunnen het allemaal ontdekken tijdens de voorstelling.
 
Bekijk ‘PAK DE POEN! – tv-show’ zaterdag 23 januari om 20u. Meer informatie over tickets vind je hier
 
 
 

Top