Raúl García wil geschiedenis schrijven met Athletic Bilbao tegen Barcelona

Sport | Athletic Bilbao tekende donderdagavond voor dé verrassing van de voorbije weken door Real Madrid te verslaan in de halve finale van de Spaanse Supercup. De Basken staan zondag om 21u oog in oog met de grootmacht van FC Barcelona en rekenen op een herboren Raúl García om de buit binnen te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als auteur van een tweeklapper in de halve finale van de Spaanse Supercup kan Raúl García terugblikken op een dijk van een wedstrijd tegen Los Blancos. De gewezen aanvallende middenvelder van Athletic heeft zo zijn gram gehaald nadat hij na amper 13 minuten met rood van het veld gestuurd werd in de competitiematch tegen Real, afgelopen december. Zondag zal de 34-jarige veteraan tegen Barça opnieuw zijn waarde willen bewijzen en voorop gaan in de strijd, om een nieuwe trofee naar San Mamés te brengen.
 
Kritische supporters
 
In het voetbal gaat alles zeer snel. Tijdens de wittebroodsweken van Gaizka Garitano verwezen de fans van Bilbao vaak met het “Athletic van de Garcia’s” naar de club van hun hart. Voor vele supporters woog de aanwezigheid van Dani en Raúl in de rood-witte selectie op de slechte resultaten van de ploeg. De twee spelers zouden de ontwikkeling van Vencedor en Villalibre, twee wonderboys uit de jeugdopleiding van de club, met hun concurrentie in de weg staan. Voor het leeuwendeel van het supporterslegioen zouden de meer ervaren spelers de jonge garde niet mogen verhinderen zich te ontbolsteren.
 
Raúl García werd na vier wedstrijden als bankzitter opnieuw gelanceerd als basisspeler door zijn coach tegen Real Madrid. Helaas kon hij toen slechts 13 minuten profiteren van zijn titularisplaats. Het was zijn derde rode kaart in 10 jaar, en de teleurstelling was groot. Hij wist evenwel dat hij een nieuwe kans zou krijgen, en hij die kans met beide armen zou moeten grijpen.
 
De eeuwige valkuil van Barcelona
 
Tegen de Catalanen hoopt Raúl García om een heldenrol te spelen. Wat er ook gebeurt, hij zal zoals gewoonlijk zijn kop ervoor leggen. De middenvelder, die nu eerder een rol van tweede spits heeft, beseft maar al te goed dat zijn ploeg op z’n allerbest zal moeten zijn om Barcelona te kloppen in de finale.

In de loop van de voorbije 12 jaar hebben de twee ploegen elkaar zes keer bekampt in een finale: drie keer in de Copa del Rey en – de finale van zondag incluis – drie keer in de Supercopa. In vier van de vijf gespeelde duels ging de titel naar Barça, maar in de jongste uitgave, de Supercopa 2015, ging de trofee naar Athletic – enkele dagen voordat Raul Garcia in Bilbao zou neerstrijken. Een goed voorteken voor zondag?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top