Mirakel gezocht bij Lierse K.? 1B-teams hebben gemiddeld 29 punten nodig om niet bij laatste twee te eindigen

Sport | Lierse Kempenzonen start haar 'operatie redding' op 22/01 met een thuismatch tegen rode lantaarn Club NXT. De Pallieters moeten die match absoluut winnen als ze nog een waterkans willen maken op het sportieve behoud. Met 10 punten uit 15 wedstrijden lijkt een plekje bij de laatste twee quasi onvermijdelijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aangezien Club NXT dit seizoen niet kan degraderen, lijkt de voorlaatste plaats dit seizoen recht te gaan geven op een rechtstreekse degradatie. Die vlieger gaat natuurlijk enkel op als er later dit seizoen niet beslist wordt dat er door de speciale    omstandigheden (Covid-19) na dit seizoen geen daler zal zijn.

Maar zolang dat niet zwart op wit beslist is, gaat de sportieve strijd door. En zo heeft vooral Lierse Kempenzonen dus nog heel wat werk voor de boeg. De Kempenaars staan momenteel 11 punten achter op een veilige plaats en moeten de komende weken en maanden dus een heus mirakel uit de schoenen toveren om de redding te bewerkstelligen.

Statistiek

De voorbije seizoenen eindigde de voorlaatste van de reguliere 1B-competitie gemiddeld met 28 punten. Daarbij was OHL in 2016-2017 de positieve uitschieter met 30 punten en KSV Roeselare (2019-2020) de negatieve uitschieter met 26 punten.

2016 - 2017: OHL (30 punten)
2017 - 2018: KVC Westerlo (27 punten)
2018 - 2019: OHL (29 punten)
2019 - 2020: KSV Roeselare (26 punten)

Terugval

Statistisch gezien zou Lierse K. zich dus kunnen redden met 19 op 39. Niet geheel onmogelijk, ware het niet dat de andere teams (op Union na) zo aan elkaar gewaagd lijken dat ze allemaal punten van elkaar afpakken. Lommel SK staat momenteel op de laagste veilige plek met 21 punten en heeft dus gemiddeld gezien nog maar acht punten nodig om zich te redden.

Zonder een stevige terugval van minstens één team gaat het gemiddelde dit seizoen wellicht stevig opgetrokken worden. Maar als er ergens mirakels bestaan, dan is het natuurlijk wel in het voetbal...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top