OHL momenteel beste promovendus sinds competitiehervormingen; Beerschot zakt weg naar derde plek

Sport | Beerschot VA leek lange tijd goed op weg om alle records te breken die een 1B-promovendus kon breken. Maar na een moeizame 2 op 18 zakten de troepen van Losada wat weg. Eén van de teams die mee kon profiteren van de winterdip van de Mannekes is OH Leuven. Inderdaad... die andere promovendus die het uitstekend doet in 1A.

Door Pickx

Deel dit nieuws

OH Leuven staat momenteel op een mooie vierde plaats met 32 punten uit 20 wedstrijden. De Leuvenaars pakten daarmee 53,3% van de te behalen punten en zijn daarmee op weg om de beste promovendus sinds de competitiehervormingen in 2016 te worden.

Nochtans draaiden ook R. Antwerp FC en KV Mechelen een vlot seizoen toen ze terug bij de elite kwamen. Enkel Cercle Brugge deed het beduidend minder goed.

Procentueel behaalde punten

20-21: OH Leuven: 53,3%
19-20: KV Mechelen: 50,6%
20-21: Beerschot VA: 50%
17-18: R. Antwerp FC: 45,6%
18-19: Cercle Brugge: 31,1%

De top drie ligt nog dicht bij elkaar als je weet dat het verschil tussen OHL en Beerschot momenteel twee punten bedraagt. Beide teams kunnen zich de komende weken dus nog herpositioneren. Al zal vooral Beerschot dan snel weer efficiënter moeten worden. De +50% van KV Mechelen dient alvast als een mooi mikpunt naar het einde van het seizoen toe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top