Union geeft bonus van drie goals uit handen tegen KRC Genk

Sport | Union Sint-Gillis heeft woensdag haar eerste wedstrijd gespeeld in het jaar dat hen eindelijk weer naar het hoogste niveau van het Belgische voetbal moet brengen. De Brusselaars gingen op en over KRC Genk om dan uitendelijk toch nog een gelijkspel toe te moeten staan: einstand 4-4!

Net als tegen Lommel (3-1) stuurde Genkcoach John van den Brom een mix van A-kernspelers en jonge talenten de wei in. Dat jeugdig enthousiasme leverde al snel de 1-0 op via Nemeth (ex-Lommel). Union had het niet onder de markt, maar kon dankzij twee goals vlak voor de rust toch nog met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in. Burgess en Leynen waren de gevierde mannen.

Na de pauze zorgden Undav en Vanzeir nog voor het uur voor een 1-4 tussenstand waardoor de overwinning binnen leek. Maar niets was minder waar. Via twee strafschopdoelpunten van Geusens en een tweede goal van Nemeth kwamen de Genkse jonkies in amper acht minuten voetballen toch nog terug tot 4-4. In het slot kreeg Union via Nielsen en Vanzeir nog wel mooie kansen op de zege, maar uiteindelijk veranderde de score niet meer.