Streamer TheGrefG verpulvert kijkrecord op Twitch

Nieuws |

Tijdens een stream waarin hij zijn eigen Fortnite Icon Series skin onthulde, brak streamer TheGrefG het record van het grootste aantal gelijktijdige kijkers op het livestreamplatform. Met meer dan 2,5 miljoen viewers verpulverde hij zijn vorige record dat dateerde van december.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een tijdje geleden al aangekondigd. Na een samenwerking tussen Fortnite en de Spaanse streamer zou TheGrefG zijn eigen bruikbare skin krijgen in het spel. Om de nieuwe skin aan te kondigen, plande TheGrefG een stream op 11 januari. Na het starten van zijn livestream steeg het aantal kijkers tot zijn verbazing naar het surrealistische cijfer van 2,5 miljoen, zelfs voordat hij de skin aankondigde. De Spanjaard verbrak het record van de meest bekeken stream ter wereld.

Het meest indrukwekkende is dat hij het record vestigde voordat de skin in kwestie werd onthuld. Met behulp van talrijke streamers die, bewust van wat er gebeurde, hun kijkers naar zijn kanaal stuurden, kreeg de jongeman de kans om te genieten van het moment voor de onthulling van de skin.

Nog iets opmerkelijks, de streamer brak zijn eigen record. Tijdens het Fortnite Galacticus-evenement dat begin december 2020 plaatsvond, slaagde de Spanjaard er inderdaad in om bijna 660.000 viewers op zijn kanaal te verzamelen, waarmee hij het record van Ninja met een paar duizend kijkers verbrak. Je zal het wel al begrepen hebben door naar deze cijfers te kijken, het record van gisteren is historisch.

Voor zij die hem niet kennen, TheGrefG is een bekende streamer in Spanje, een land waar de fans bekend staan om hun aanwezigheid. Hij geniet niet alleen van een enorme en hardwerkende community in eigen land, de naam GrefG is ook internationaal gekend. Hij is immers mede-eigenaar van de organisatie Team Heretics, dat onder andere actief is op Counter-Strike.

Ook al blijft het record absoluut ongelooflijk, hij heeft, zoals eerder gezegd, ook geprofiteerd van een duwtje in de rug van enkele van zijn collega’s, die hun kijkers naar de stream van GrefG hebben gestuurd om het record te vestigen. Op dit moment zien we niet meteen iemand die het record binnenkort zal breken. De andere streamers staan op grote afstand in het klassement. Maar door de razendsnelle ontwikkeling van Twitch in de afgelopen maanden is natuurlijk alles mogelijk…

Copyright afbeelding: TheGrefG

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top