Fortnite onthult zijn kalender voor het jaar 2021

Nieuws |

Terwijl de competitiebreak ten einde loopt, deed uitgever Epic Games gisteren haar plannen uit de doeken voor het competitieve seizoen 2021 van ‘s werelds beroemdste battle royale.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een paar weken pauze, vaak welverdiend door de esporters, maakte Epic Games, de uitgever van het spel Fortnite, zijn wekelijkse planning voor de komende maanden bekend en kondigde het aan om het aantal competities in 2021 te verhogen. Om de kalender weer op orde te krijgen? Daar zijn we niet zo zeker van. Terwijl de kalender door de community en de deelnemers soms als te druk wordt omschreven, zouden nieuwe evenementen niet meteen helpen.


Friday Nite Bragging Rights

In het persbericht van woensdag kondigden de Fortnite-teams voor het eerst plannen aan om nieuwe Friday Nite Bragging Rights-toernooien te houden in elke regio. Ingedeeld volgens platform (mobiel, PC, console) en beginnend op 8 januari zouden ze de meeste vrijdagen van het seizoen moeten doorgaan. De winnaars zullen elke week op het Twitter-account @FNCompetitive een shoutout krijgen. Het is tijd om je toptrio bij elkaar te brengen en te gaan trainen!

Battle Royale Cash Cup


Gebaseerd op een model dat vergelijkbaar is met de Contender Cash Cups van voorgaande seizoenen, zullen de Battle Royale Cash Cups cross-platform competities met prijzengeld zijn voor spelers met een Champion League-rank in Arena. De toernooien, gericht op trio’s, staan om de twee weken op maandag gepland en beginnen op 11 januari.

Nieuwe toernooien op basis van tijdelijke modi


De tijdelijke modi (Limited Time Mode – LTM), vaak verwaarloosd door de competitie scene, zouden dit jaar echter meer aanwezig moeten zijn. LTM-toernooien zullen op dezelfde manier werken als de Wild Wednesdays van vorig seizoen. De ontwikkelingsteams hebben aangekondigd dat ze “een verscheidenheid aan modi en formats plannen in de loop van het seizoen”. De toernooien zouden om de twee weken op maandag worden gespeeld, in afwisseling met de Battle Royal Cash Cups. De formats en modi zullen door Fortnite worden gedeeld via het @FNCompetitive-account, dus loop niet te ver weg om er zeker van te zijn dat je niets mist. De beste spelers uit elke regio zullen ook een deel van de prijzenpot kunnen delen.

Hoewel er nog weinig details zijn vrijgegeven over het volgende FNCS-seizoen, maakten Fortnite-teams van deze gelegenheid gebruik om ons eraan te herinneren dat de competitie wel degelijk op 4 februari van start gaat. Meer informatie volgt de komende weken. Volgens het communiqué zouden ook andere individuele toernooien worden toegevoegd aan de (lange) lijst van evenementen die voor dit seizoen gepland zijn.

Afwachten of deze lichte herschikking van de kalender de esportsgemeenschap van de Battle Royale tevreden zal stellen. Ter herinnering, hoewel esports een geweldige start had op de eerste twee seizoenen van Fortnite, wijst de community sindsdien op de haperende ontwikkeling van een stabiel esportscircuit op een van de meest gespeelde battle royales ter wereld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top