5 anekdotes die bewijzen dat Eden Hazard een van de meest relaxte voetballers ter wereld is

Eden Hazard viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Als een van de beste Belgische spelers ooit wist de aanvaller van Real Madrid al snel iedereen te charmeren door zijn voetballende kwaliteiten, maar ook dankzij zijn humor.

1. Het gegiechel om het Engelse accent van Ivanovic

Engels leren is één ding, de taal spreken is iets anders. Eden Hazard zelf heeft er lang over gedaan om de taal van Shakespeare onder de knie te krijgen. In een video die viraal is gegaan, giechelt de Rode Duivel om de uitspraakproblemen van zijn teamgenoot Branislav Ivanovic. John Terry, Demba Ba en Samuel Eto'o hoefden duidelijk ook niet te smeken om mee te doen.
 

2. Het eigenzinnige interview met Pablo Andres

Eden Hazard werd in 2019 overgeplaatst naar Real Madrid en moest voor zijn nieuwe club zijn Spaans wat bijschaven. Om zijn kennis van deze wereldtaal te testen, deed de Koninklijke Belgische Voetbalbond een beroep op agent Verhaegen, een typetje van komiek Pablo Andres. De Franstalige Brusselaar aarzelde duidelijk niet om de voetbalster tot het uiterste te drijven, iets wat Hazard niet echt leek te storen.
 

3. Een hattrick na een dronken nacht

Een legendarisch verhaal over Hazard wordt nog steeds verteld door zijn ploegmakkers van Lille, de club waar hij zijn eerste trofeeën in de wacht wist te slepen. De linksbuiten werd in 2011 uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Het jaar daarop toonde de Rode Duivel waarom hij zijn titel waard was door zijn club naar de derde plaats van het klassement te tillen. Dat deed hij door tijdens de allerlaatste match in Villeneuve-d'Ascq een hattrick neer te zetten. 
 
Voor zijn teamgenoot Rio Mavuba bij televisiezender SFR Sport uit de biecht klapte, wisten maar weinigen dat Hazard de avond voor deze hattrick een wild feest had georganiseerd.
 
"Het was Edens laatste wedstrijd bij Lille, dus wilde hij iets kleins doen. Er was geen groen licht gegeven voor een groot feest, dus besloten we iets kleins te drinken. Maar uitendelijk kwam van iets kleins iets groots en zagen we elkaar pas de ochtend daarna in ons hotel." Daar stelde Mavuba vast dat Hazard nooit naar huis was gegaan na zijn kroegentocht. "Eden was nog steeds dronken. Diezelfde avond speelden we tegen Nancy. Na nog geen half uur spelen had Eden al een hattrick gemaakt. Hij had niet geslapen, de hele nacht gedronken en in 30 minuten een hattrick afgewerkt. We keken elkaar aan en hebben eens goed gelachen", klinkt het bij de voormalige Franse international.

4. Een knipoog naar koning Filip

Op 3 september 2015 speelde België in het Koning Boudewijnstadion tegen Bosnië-Herzegovina in de kwalificatiewedstrijden voor de Europese Kampioenschappen van 2016. Aanvoerder Vincent Kompany krijgt die dag de eer om de spelers van onze nationale ploeg aan koning Filip voor te stellen. Dan komt de beurt voor Eden Hazard om Zijne Majesteit op zijn eigen manier te begroeten: hij begroet de vorst met een handdruk en een knipoog.

5. De hamburgerrebel

Deze anekdote is wellicht een van de minst leuke gebeurtenissen die Eden Hazard in zijn carrière heeft meegemaakt. Bij zijn debuut voor het nationale team vond Hazard het moeilijk om zijn spectaculaire prestaties in de Franse club te herhalen voor zijn landgenoten. De toenmalige coach, Georges Leekens, aarzelde in 2011 daarom niet om hem ter elfder ure te vervangen in een cruciale wedstrijd tegen Turkije. Geërgerd door deze beslissing besloot Eden Hazard het stadion te verlaten en zichzelf te trakteren op een heerlijke hamburger. Deze rebelse beslissing werd niet bepaald gewaardeerd door zijn trainer, maar onderstreept nog maar eens het natuurlijke en ontspannen karakter van deze Rode Duivel.

Nieuws

Bekijk alles
Top