Bij RB Leipzig herrijst het IJzeren Gordijn

Sport | Dezer dagen doet niemand beter in de Bundesliga wat verdediging betreft dan RB Leipzig. Met slechts 9 tegendoelpunten staat er een bijna ondoordringbare muur voor de goal van Leipzig. Met die verdediging hoeft het team niemand te vrezen, zelfs niet zijn tegenstander van zaterdag (18u30): Borussia Dortmund.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om Bayern dit seizoen bij te houden, moet men van ver komen. Enkel Lepizig slaagt erin om in het zog van de Rekordmeister te blijven, door beslag te leggen op de tweede plaats met slechts 2 punten achterstand op de koploper.
 
Het geheim van RasenBallsport Leipzig? Geen aanval in bloedvorm, maar een solide verdediging. Bayern beschikt over de beste aanval in de Bundesliga, Leipzig over de beste verdediging: amper 9 tegendoelpunten in 14 matchen, waaronder een reeks van 5 clean sheets op rij.
 
Angeliño neemt voortouw
 
De exponent van die defensie is de jonge Spanjaard Angeliño. Op 24-jarige leeftijd maakte de linksachter, een huurling van Manchester City, een geweldige eerste seizoenshelft mee. Hij is bepalend op verdedigend vlak, maar toont zich met vier doelpunten en twee assists in de Bundesliga ook efficiënt in de aanval. Voor hem geldt schijnbaar het spreekwoord: de aanval is de beste verdediging.
 
Centraal lag Dayot Upamecano een tijdje onder vuur, toen zijn vormpeil de dieperik in dook. Maar de Fransman herpakte zich en bleef indrukwekkend dit seizoen. Idem voor Willi Orban, die zich centraal in de defensie opwerpt als een patron.
 
Dortmund constanter?
 
RB Leipzig ontvangt deze zaterdag (18u30) Borussa Dortmund. Het team van Hazard, Witsel en Meunier is dit seizoen wisselvallig. Het elftal won met 2-0 van Wolfsburg, maar bleef in de maand december steken op 1 zege, 1 gelijkspel en 2 nederlagen in de competitie. Teleurstellende resultaten die Lucien Favre zijn kop kostten.
 
Om maar te zeggen dat Dortmund voor een zware opdracht staat tegen Leipzig, dat verdedigend oersterk staat. In de competitie kan Leipzig bovendien prat gaan op een mooie reeks wedstrijden zonder thuisnederlaag. De laatste thuisnederlaag dateert van 20 juni, uitgerekend tegen Borussia Dortmund…
 
Zo ziet het programma van de 15e speeldag in de Bundesliga eruit:
 
Vrijdag 8 januari
Bayern München – Borussia Mönchengladbach (20u30 op Eleven Sports 1)
 
Zaterdag 9 januari
Bayer Leverkusen – Werder Bremen (15u30 op Eleven Sports 2)
Schalke 04 – Hoffenheim (15u30)
Freiburg – FC Köln (15u30)
Union Berlin – Wolfsburg (15u30)
Mainz 05 – Eintracht Frankfurt (15u30)
RB Leipzig – Dortmund (18u30 op Eleven Sports 3)
 
Zondag 10 januari
Augsburg – Stuttgart (15u30)
Arminia Bielefeld – Hertha Berlin (18u op Eleven Sports 2)
 
Volg de Bundesliga het hele seizoen op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top