Edin Dzeko blijft bij Roma

Sport |

Op zijn 34e blijft de Bosnische Edin Dzeko een topspits. De ex-City en Wolfsburg-man is de speler waarop Roma kan vertrouwen om haar ticket voor de Champions League veilig te stellen, ondanks interesse van verschillende andere teams.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Italië en de Serie A blijven een paradijs voor voetbalopa's. Daar is dertiger zijn geen nadeel, integendeel. Elke week blijven spelers met een reeds ferme loopbaan achter zich presteren op een hoog niveau. Dit is ook het geval bij Edin Dzeko.

De 34-jarige Roma-aanvaller is er al meer dan 15 jaar aan de slag als doelpuntenmaker. Sinds zijn aankomst in Duitsland in 2007 presteert de Bosnische international op topniveau. In 2009, tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap van 2010, scoorde hij 3 doelpunten in 2 wedstrijden tegen België, waarmee hij de uitschakeling van de Devils in de race naar het kampioenschap in Zuid-Afrika versnelde. Dit seizoen blijft Dzeko op koers met 7 goals in 12 Serie A-wedstrijden.

Bijgehouden door Juve en Inter

Toen hij in 2015 op 29-jarige leeftijd bij Roma aankwam,  wist de ploeg dat Dzeko nog een paar goede jaren voor hem zou hebben. Na een eerste seizoen van aanpassen had de international iedereen overklast met zijn krachtige maar precieze stijl. Sinds zijn verhuis naar de Romeinse hoofdstad heeft Dzeko 83 doelpunten gescoord in 182 competitiewedstrijden. Een goed gemiddelde voor een dertiger.

Geen wonder dus dat grote teams in hem de ervaren maar o zo efficiënte spits zagen die hun ploeg kon aanvullen. Deze zomer was het Juventus die de inwoner van Sarajevo aansprak om Ronaldo en Dybala te komen helpen. Maar uiteindelijk werd het Morata in de plaats van Dzeko.

Deze winter was het Inter, waar Roma dit weekend tegen strijdt, dat de aanvaller voor haar kar wil spannen. Maar in een interview met DAZN was Dzeko duidelijk: "Ik blijf hier." Het is glashelder voor de aanvaller, die een contract heeft tot juni 2022. Als hij dat uitdoet, dan wordt hij 36 jaar oud.

Het speelschema voor speeldag 17 van de Serie A:

Zondag:

AS Rome - Inter: vanaf 12u30 op Eleven Sports 1
Udinese - Napels: vanaf 15u op Eleven Sports 2
Juventus - Sassuolo: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1

Volg Serie A het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top