Marcos Llorente, het Zwitsers zakmes van Atlético Madrid

La Liga | Atlético Madrid neemt het deze dinsdag om 21u30 op tegen Sevilla in een late wedstrijd van de eerste speeldag van La Liga. Diego Simeone zal voor de wedstrijd een beroep kunnen doen op Marcos Llorente, de allrounder van de Colchoneros.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Real Madrid of Atlético Madrid. In de Spaanse hoofdstad woedt het debat tussen liefhebbers van Los Blancos en supporters van de Colchoneros. De ene kant kiezen betekent bijna altijd de andere kant bagatelliseren. Toch heeft Marcos Llorente niet lang geaarzeld om zijn hart aan de twee grote namen in de competitie te schenken.
 
Hoewel hij opgeleid is in Castilië-La Mancha, heeft de Madrileen nooit de kans gehad om te spelen in het Estadio Santiago Bernabéu. Hij werd een tijd uitgeleend aan Deportivo Alaves, met wie hij in 2017 de finale van de Copa del Rey bereikte, maar Marcos Llorente besloot uiteindelijk om in 2019 naar het Estadio Wanda Metropolitano te verhuizen. Dit alles een jaar na het bekijken van de laatste Champions League van de Merengues vanaf de bank.
 
Liverpool, de beroemde ommeslag
 
De Spanjaard, die vroeger als verdedigende middenvelder werd opgesteld, zag zijn carrière radicaal veranderen vanaf de eerste trainingen onder Diego Simeone. De Argentijnse coach begreep onmiddellijk de fysieke en technische kwaliteiten van zijn nieuwe wonderkind, die zijn aanvalsopties waarschijnlijk een boost zouden geven.
 
Op 11 maart 2020 speelde Marcos Llorente een cruciale rol in de kwalificatie van zijn ploeg voor de kwartfinales van de Champions League. Diego Simeone pakte het voorzichtig aan op het terrein van Liverpool en zette Llorente pas tijdens de tweede helft op het veld als aanvallende middenvelder. In de verlengingen bewees de nr. 14 dat hij meer verdiende dan alleen een jokerrol en scoorde twee keer waardoor de Reds uit de kwalificaties lagen.
 
Een standvastige speler
 
Sindsdien is de status van Marcos Llorente radicaal veranderd en blijft de Madrileen zichzelf bewijzen. Dit seizoen heeft de veelzijdige speler geen enkele competitiewedstrijd of Champions League gemist. Met zeven doelpunten en drie assists in 21 matchen bleek hij in bijna elke match de beslissende speler.
 
In recente wedstrijden speelde de 25-jarige als tweede spits, centrale middenvelder, aanvallende middenvelder en rechtermiddenvelder. Zowel fysiek als technisch is Marcos Llorente gezegend met veel snelheid (hij bereikte een piek van 34,90 km/u in 2020 in La Liga). Het is moeilijk om te weten welke positie hij in de wedstrijd van deze dinsdag tegen Sevilla zal innemen, maar hij zal hoe dan ook zijn taak opnieuw met glans vervullen.

Volg de wedstrijd Atlético Madrid -  FC Sevilla dinsdag 12 januari op Eleven met All Sports. Volg de beste wedstrijden uit La Liga op Eleven Sports, beschikbaar in het pakket All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top