Ken jij de echte naam van deze BV’s?

Ze staan overal in de pers, op posters of in filmtitels, maar toch ken je niet alle BV’s echt bij naam. Sommigen hebben er namelijk voor gekozen om hun naam gedeeltelijk of zelfs volledig te veranderen voor ze aan hun carrière begonnen. Hier zijn vijf Belgische sterren wiens naam verrassend in de oren kan klinken.

Axelle Red

Toen Axelle Red in 1989 haar eerste single ‘Kennedy Boulevard’ lanceerde, deed ze dat al onder een deel van haar huidige artiestennaam: ‘Axelle’. Pas vijf jaar later, toen de Hasseltse zangeres echt doorgebroken was, voegde ze er ‘Red’ aan toe. Die toevoeging leverde haar een internationale doorbraak op. Je zou haast vergeten dat de roodharige zangeres eerst door het leven ging als Fabienne Demal.

Guga Baùl

In ‘Tegen de Sterren op’ meet Guga Baùl zich wel vaker een andere identiteit aan, maar in het echte leven kan hij er ook wat van. De Vlaamse acteur, komiek en imitator heeft namelijk de naam Laurent Bailleul op zijn identiteitskaart staan. Hij baseerde zijn artiestennaam op twee van zijn idolen: ‘Guga’ is de bijnaam van tennisser Gustavo Kuerten en ‘Baùl’ is een mengsel van zijn eigen achternaam en voetballer Raúl González Blanco.   
 

Warre Borgmans

Zowel in theater, televisie en film is Warre Borgmans een gevestigde waarde. Zo speelde hij mee in ‘Windkracht 10’, ‘Kulderzipken’ en ‘Het Eiland’, en stond hij lang op de planken voor toneelgezelschap NTGent. Ook hij koos voor een artiestennaam toen hij aan zijn carrière begon en die kon niet verder staan van zijn echte naam: Eddy.

Milow

“You don’t know, you don’t know …”, deze hit van Milow kent haast iedereen. Maar wat weten we juist niet? Zijn naam, zo blijkt. De Belgisch-Nederlandse singer-songwriter heet namelijk Jonathan Vandenbroeck. Om een beter draagvlak te creëren voor zijn carrière ging hij op zoek naar een internationale naam en plakte er een ‘w’ aan.

Stromae

Over internationeel gesproken, Stromae is ondertussen zo bekend dat zijn liedjes zelfs worden gebruikt op de app TikTok. Die artiestennaam zit er vast voor iets tussen, want Paul Van Haver is niet overal in de wereld zo gemakkelijk om uit te spreken. Stromae betekent maestro in het verlan, een hippe spreektaal onder Franse jongeren, waarin lettergrepen van plaats worden verwisseld.  

Muziek

Bekijk alles
Top