Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Youssoufou Niakaté (ex-Union SG)

Sport | De voorbije jaren zijn er heel wat spelers geweest die een goede indruk maakten in 1B en dan via een buitenlandse transfer stillatjes aan van de Belgische radar verdwenen. De winterstop leek ons een gepast moment om eens even na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden/jaren vanaf hebben gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als laatste in het rijtje gaan we nog even in op de recente prestaties van Youssoufou Niakaté. De Malinese Fransman was in het seizoen 2018 - 2019 een ware sensatie bij Union Sint-Gillis en verzilverde zijn goede prestaties (25 goals in 40 duels) met een lucratieve deal naar het Saoedische Al-Wahda.

Anderhalf jaar later is Niakaté nog altijd de goaltjesdief van Al-Wahda. Vorig seizoen scoorde de aanvaller 17x in 31 wedstrijden (zestien in de competitie, één in de beker). Met zijn zestien competitiegoals eindigde Niakaté op een vierde plaats in de topschuttersstand en parkeerde Al-Wahda op een vierde plek in de Saudi Professional League. De club kwalificeerde zich daarmee voor de voorronde van de AFC Champions League.

Ook dit seizoen is Niakaté alweer goed bij schot. De spits stond - mede door een blessure - nog wel maar in zes van de twaalf duels op het veld, maar Niakaté scoorde wel alweer 4x. Al-Wahda staat momenteel op een vijfde plaats in de competitie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top