Beschikbare spelers die enkele clubs zeer gelukkig kunnen maken

Sport | Het nieuwe jaar is net begonnen, en daarmee ook de wintermercato in Europa. Sinds 1 januari zijn de clubs vrij om spelers in te huren waarvan het contract in juni afloopt. Dit jaar staan er veel grote namen op de lijst. Een kort overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lionel Messi

De vraag naar zijn eventuele vertrek uit FC Barcelona ligt in Catalonië op ieders lippen. De Argentijn is op 30 juni vrij en staat momenteel op het verlanglijstje van grote clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City. De 33-jarige, die tot nu toe tien doelpunten en zes assists op zijn teller heeft staan in 19 wedstrijden, moet nog een officiële beslissing nemen over zijn toekomst, ondanks een wisselvallig seizoen bij de club. Hoewel hij afgelopen zomer nog zei te willen vertrekken, wordt er nu gefluisterd dat La Pulga zijn avontuur in Barcelona toch zou willen verderzetten. Hij zou echter wachten op de uitslag van de voorzittersverkiezingen van de club alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Sergio Ramos en Luka Modric

Concurrent Real Madrid zal ook een aantal contractuele kwesties moeten aanpakken, en die zijn niet de minste. Met het verstrijken van de contracten van Sergio Ramos (34) en Luka Modric (35) in juni, zullen twee van de belangrijkste spelers van het Real Madrid van Zinedine Zidane deze zomer waarschijnlijk zonder transfervergoeding verlaten. Hoewel de huidige voorkeur een contractverlenging voor de twee spelers lijkt te zijn, zijn ze vrij om met eender welke club te onderhandelen.

Gianluigi Donnarumma

De 21-jarige AC Milan doelman wordt al enkele jaren geprezen als waardige opvolger van zijn naamgenoot Gianluigi Buffon in de Squadra Azzura, en heeft al naam gemaakt in de Serie A met meer dan 190 wedstrijden op zijn naam. Zijn jeugdigheid en uitstekende prestaties trekken duidelijk veel aandacht, ook van PSG. Met een geschatte marktwaarde van 60 miljoen euro zou de club die erin zou slagen de Italiaanse international gratis te werven, een gouden koopje doen. AC Milan, momenteel de top van de Serie A, zou Donnarumma echter liever bijhouden.
 

Memphis Depay

De Nederlandse spits speelde met Olympique Lyonnais al een zeer goede eerste seizoenshelft en heeft met zijn 26 jaar nog veel goede jaren voor de boeg. Het is dus logisch dat de kapitein van Lyon erg gewild is. Hij is een grote hit bij clubs als Barcelona en Juventus, en het is dus verre van zeker dat hij nog een jaar langer bij Les Gones zal blijven.

David Alaba

Op 28-jarige leeftijd is de Oostenrijker op het hoogtepunt van zijn carrière en zijn veelzijdigheid is voor veel Europese trainers als een droom die uitkomt. De verdediger heeft zijn contract met Bayern München niet kunnen verlengen, dus hij zal waarschijnlijk deze zomer Beieren verlaten. Op dit moment heeft Real Madrid de grootste kans om de tweevoudige Champions League-winnaar binnen te halen.
 

Georginio Wijnaldum

De Nederlander is een belangrijke pion in het Liverpool van Jurgen Klopp dit seizoen, en hij houdt de Reds op het puntje van hun stoel. Hij heeft zijn club gevraagd hem de tijd te geven om na te denken voordat hij een beslissing neemt over zijn toekomst. De 30-jarige veelzijdige en hardwerkende middenvelder kan nog steeds mooie diensten bewijzen, iets waar een zekere Ronald Koeman absoluut van op de hoogte is. Hij kent Wijnaldum van de tijd dat hij trainer was van Oranje en zou hem nu dan ook graag binnenhalen bij Barcelona.
 
 Andere grote namen die ook beschikbaar zullen zijn in juni van dit jaar: Sergio Aguero, Zlatan Ibrahimovic, Jerome Boateng, Lucas Vazquez, Angel Di Maria, Hakan Calhanoglu, Arkadiusz Milik, Julian Draxler, Mesut Özil, Juan Bernat, Florian Thauvin...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top