Veldrijden: Lucinda Brand op weg naar mooie hattrick?

Wielersport |
Sinds afgelopen weekend is Lucinda Brand al zeker van de eindwinst in de Wereldbeker, met nog een manche te rijden in Overijse ove drie weken. Ze maakt ook nog kans op eindwinst in de Superprestige en kan ook nog wereldkampioene worden. Een mooie hattrick dus.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) won de eerste drie manches van de Wereldbeker en werd zondag met meer dan een minuut in Hulst geklopt door Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal). Meer dan een tweede plaats zat er voor Brand niet in, maar ze is met haar tweede plek wel zeker van de eindwinst in de Wereldbeker.
 
Brand rijdt een uitzonderlijk seizoen, met tot nu toe 10 zeges, waaronder 3 opeenvolgende zeges in de Wereldbeker en 5 overwinningen op rij in de Superprestige. In de 20 wedstrijden waarin ze deze winter sinds eind september al startte, haalde ze telkens het podium (10 zeges, 5 tweede plaatsen en 5 derde plaatsen).
 
De veldrijdster van Baloise Trek Lions heeft nog twee doelstellingen om er een perfect seizoen van te maken: als ze Ceylin del Carmen Alvarado op 6 februari in Middelkerke bij de laatste manche van de Superprestige kan afhouden, wint ze het eindklassement in dat regelmatigheidscriterium. Brand heeft nu 3 punten voorsprong op de huidige wereldkampioene (101 tegen 98). De dubbel Wereldbeker/Superprestige is tot nu toe alleen behaald door Sanne Cant (in 2015/2016 en in 2017/2018).
 
Lucinda Brand zal nog een andere datum in het rood hebben omcirkeld in haar agenda: het WK van eind januari in Oostende. Brand heeft nog nooit de regenboogtrui gepakt, al eindigde ze de drie voorbije jaren wel telkens op het podium.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top