Aapje Olly Wannabe krijgt een eigen sitcom

Ketnet pakt vanaf 9 januari uit met een nieuwe sitcom: ‘Wannabe’s’. Centraal daarin staat het brutale aapje Olly Wannabe, dat al vaker de VRT op stelten zette en onder andere op het YouTubekanaal van Ketnet 'het mooie weer maakte'. In de nieuwe reeks gaat Olly aan de slag bij de kleine start-up Video King, maar daar lijkt niemand echt het nodige talent te hebben.

Olly Wannabe verscheen op de radar van de Ketnetters toen hij in zijn eerste programma als stagiair aan de slag ging achter de schermen van de VRT. De aap met de grote mond kwam er met veel bravoure aan en had de ambitie om een grote ster te worden. Door zijn fratsen en omdat hij geen blad voor de mond nam, werd hij al gauw een echt Ketnetgezicht. “Olly is slapstick voor kinderen en verbale humor voor volwassenen”, zei bedenker Geerard Van de Walle over de aap.
 
Twintig afleveringen lang berokkende Olly heel wat schade aan de VRT, op zijn pad naar het sterrendom. In het tweede seizoen mocht hij door een misverstand zelfs proeven van het leven als BV. Hij ging voor Ketnet naar het Gala van de Gouden K’s, vertelde moppen in zijn eigen comedy club en interviewde BV’s in bed voor het Youtubekanaal van de jeugdzender.

Nieuwe sitcom
 
In ‘Wannabe’s’ gaat het avontuur van het aapje verder. Nadat zijn fratsen bij de VRT tot niets leidden, solliciteert hij in de nieuwe reeks bij het bedrijf Video King. Wanneer ze daar zijn CV zien, denken ze dat hij de ideale man (of aap) is om van de kleine start-up een grote speler op het internet te maken. Olly komt terecht bij een hele bende wannabe’s.
 
Andere rollen in de reeks zijn er voor Tom Ternest (Black-out) en opkomende talenten Myrthe Huber, Nidal Van Rijn en Anaïs Jansen. Daarnaast zijn er gastrollen weggelegd voor onder andere Ella Leyers en Karlijne Sileghem. Binnenkort starten de opnames voor een tweede en een derde seizoen van ‘Wannabe’s’.
 
Stem vanaf zaterdag 9 januari om 8u10 af op Ketnet voor de gloednieuwe sitcom ‘Wannabe’s’!

Top