Oulare en Avenatti bij het Luikse huisvuil geplaatst: terecht of niet?

Jupiler Pro League | Een donderslag bij heldere hemel in Luik. Standard besloot namelijk om Obbi Oulare en Felipe Avenatti naar de beloftenkern te sturen. De aanvallers maken geen deel meer uit van de plannen in de A-kern. Een terechte keuze?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat het einde van het avontuur van Oulare en Avenatti in de Luikse lucht hing, was de voorbije weken duidelijk geworden. De beide spitsen werden namelijk niet echt meer ingezet door de intussen verguisde coach Philippe Montanier. Maar ook de exit van de Fransman zal niet baten voor de twee. Oulare en Avenatti verlieten de club (nog) niet, maar ze maken in ieder geval geen deel meer uit van het eerste elftal.

De manier waarop dat aan de twee werd duidelijk gemaakt, is ook best opmerkelijk. De spitsen kregen namelijk het slechte nieuws via een e-mail te horen. In afwachting van een nieuwe club moet het duo de tijd vervolmaken in de B-kern. Bij de Rouches is er alvast sprake van een heuse kapitaalsvernietiging. Standard legde voor beide spelers namelijk toch zo'n 3,5 miljoen euro op tafel.

Cijfers liegen niet

Spitsen worden hoofdzakelijk op één punt afgerekend: het scoren van doelpunten. Op basis van deze statistieken valt de keuze van Standard toch enigszins te begrijpen. Oulare, bezig aan zijn derde seizoen bij de Rouches, zit aan amper vijf gemaakte goals op 40 matchen. Avenatti, voor het tweede jaar actief in Luik, zit aan dezelfde cijfers in 42 duels.

Zelfs wanneer we relativeren naar speeltijd toe, is de oogst bij beide spitsen vrij mager. Avenatti kwam aan zijn vijf goals in 1645 minuten speeltijd. Oulare doet nog slechter met vijf goals op 1881 minuten.

Dan maar eens kijken wat de twee betekenden in de opbouw bij Standard. Misschien wogen ze wel op de defensie en deelden ze eerder doelpunten uit? Helaas, Avenatti zal met één assist de club verlaten. Oulare zal afklokken op twee assists.

Teveel blessureleed

Naast de magere cijfers liet de fitheid van beide spitsen de voorbije jaren ook te wensen over. Avenatti arriveerde in de zomer van 2019 in Luik met een blessure. Daardoor miste hij de eerste zes duels van dat jaargang. Uiteindelijk zou het zijn enige grote blessure bij Standard zijn, dus op zich viel dat nog mee voor de Uruguayaan.

Maar bij Oulare was dat toch een ander geval. Al van zijn periode bij Club Brugge was het duidelijk dat de Belgische spits over een broos lijf lijkt te beschikken. Dat was bij Standard niet anders. Sinds zijn transfer naar Standard kwetste hij zich vier keer best stevig, waaronder een gebroken scheenbeen in december 2018. In totaal lag hij 245 dagen in de Luikse lappenmand…

Steun vanuit de Emiraten

Hoewel Oulare en Avenatti buitenspel zijn gezet bij Standard, krijgen de twee toch enige steun uit onverwachte hoek. Ex-Standardspeler Paul-José Mpoku ventileerde op Twitter zijn gedacht over de doorverwijzing van Oulare en Avenatti. “Er moeten altijd zondebokken gezocht worden wanneer het slecht gaat. Vroeger waren dat Carcela en ik. Deze keer zijn Obbi en Avenatti aan de beurt?”, vraagt hij zich openlijk af. Mpoku stelt dat vooral het clubbestuur eens dringend voor de spiegel moet gaan staan.

Maar heeft de ex-lieveling van Standard gelijk? Oulare en Avenatti hebben namelijk nooit echt aan de verwachtingen kunnen voldoen. En wat moet je als club doen wanneer je na vele afwegingen oordeelt dat sommige spelers niet voldoen? Bij de beloften kunnen Oulare en Avenatti alvast hun conditie op peil houden met het oog op een mogelijke wintertransfer.

Blijf het reilen en zeilen van de Jupiler Pro League volgen via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top