De slechteriken waar we van houden

Wat zou een film zijn zonder zijn slechterik? Deze personages zijn de kers op de taart. Hoewel ze ons angst zouden moeten aanjagen, hebben veel filmschurken net het hart van de kijker gewonnen. Daarom maakte Proximus Pickx een lijstje met de slechteriken die we ondanks alles toch graag zien.

Darth Vader: Star Wars

Anakin Skywalker, beter bekend als Darth Vader, is een waar icoon in de filmwereld. Dit hoofdpersonage uit de Star Wars-saga was eerst een Jedi voordat hij naar de donkere kant van de Force viel. Een proloog verklaart zijn jeugd en onthult hoe en waarom Anakin zo'n 'Darth' karakter werd. Het American Film Institute rangschikt Luke en Leia's vader op de derde plaats in de lijst van de 100 Grootste Schurken in de geschiedenis van de cinema. Voor de meeste bioscoopbezoekers en Star Wars-fans blijft hij de nummer 1-slechterik in hun hart.

The Joker: Batman

Batmans gezworen vijand is een van de meest geliefde en beroemde slechteriken van de hedendaagse popcultuur. Het personage vindt zijn oorsprong in stripboeken en komt tot leven door in een vat met giftig afval te vallen. Zijn misvormde uiterlijk met een gebleekte huid, groen haar en een gigantische rode mond maakt hem helemaal gek. Deze psychopaat met een sadistisch gevoel voor humor wordt de meester van de misdaad die Batman probeert te bestrijden. The Joker is zo fascinerend voor het publiek dat sommige films zich zelfs enkel gaan richten op zijn eigen verhaal, zoals Todd Phillips' 'Joker'.

Voldemort: Harry Potter

Zijn naam heeft tieners van over de hele wereld doen huiveren en zijn gezicht zal vele nachtmerries hebben veroorzaakt. Tom Marvolo Riddle, alias Lord Voldemort, is de meest angstaanjagende tovenaar in de films. De Dark Lord probeert in de Harry Potter-saga het leven te beëindigen van de enige tovenaar die zijn aanval overleefde: Harry Potter. Zonder alle gruwelijkheden die 'He Who Must Not Be Named' heeft begaan, zou deze legendarische saga niet zo'n groot verhaal hebben en al zeker niet hetzelfde mythische karakter.

Scar: The Lion King

Het grote publiek ontmoette Scar in 1994 tijdens de release van de beroemde Disneyfilm 'The Lion King'. De leeuw is het jongere broertje van Mufasa, de Koning van de Savanne. Scar droomt maar van één ding: de troon van zijn broer te veroveren en koning worden. Zijn uiterlijk met zijn zwarte manen en littekens en zijn rol als de verstotene van zijn familie maken hem een van Disney’s meest succesvolle schurken. Hoewel hij het personage Simba in de stormloop achterlaat nadat hij ook zijn vader doodde, behoudt hij nog steeds een plaats in de harten van onze kinderen.

Top