Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Nicolas Rajsel (ex-Union, ex-Roeselare)

Sport | De voorbije jaren zijn er heel wat spelers geweest die een goede indruk maakten in 1B en dan via een buitenlandse transfer stillatjes aan van de Belgische radar verdwenen. De winterstop leek ons een gepast moment om eens even na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden/jaren vanaf hebben gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag is Nicolas Rajsel aan de beurt. De Fransman was in 2016 - 2017 een van de absolute smaakmakers in de Proximus League. De aanvaller scoorde 10x voor Union Sint-Gillis en toonde later ook in Play-Off 2 zijn kwaliteiten. Dat leverde hem een transfer naar de KV Oostende op. Iedereen uit 1B was overtuigd van zijn slaagkansen, maar een langdurige blessure gooide roet in het eten.

Magere jaren

Een uitleenbeurt aan KSV Roeselare moest hem terug aan zijn oude niveau helpen, maar helaas vond de Fransman zijn kwieke benen maar sporadisch terug. In de zomer van 2019 ging hij dan opnieuw naar KVO waar hij tot februari welgeteld 12 speelminuten kreeg (tegen Zulte Waregem). Voor het overige mocht Rajsel al blij zijn als hij de selectie haalde.

Maar in februari van 2020 kwam er eindelijk een einde aan de Oostendse lijdensweg van Rajsel. De spits tekende een contract bij FK Qabala (Azerbeidzjan) en lijkt daar eindelijk weer recht te krabbelen na enkele mindere jaren.

Terug belangrijk

Rajsel vond opnieuw voetbalplezier en is momenteel zelfs assistenkoning in de hoogste liga van Azerbeidzjan. De Fransman zit aan vijf assists in 12 wedstrijden en deelt daarmee de leidersplaats in de assistenranking. Daarnaast scoorde Rajsel ook al 2x waardoor hij rechtstreeks betrokken is bij zeven van de dertien goals die zijn team dit seizoen al scoorde. Met Qabala staat Rajsel momenteel vijfde in de Premyer Liqasi.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top