Zet het nieuwe jaar in met onze kijktips voor het weekend

Goede tradities zijn er om in ere te houden. En dus lijst Proximus Pickx ook in het nieuwe jaar de kijktips voor het weekend op. Met deze toppers zet je 2021 in stijl in.

Vrijdag: Huisdiergeheimen (VTM)

Heb je je altijd al afgevraagd wat je huisdieren zoal uitspoken wanneer je op je werk bent? Dat is het uitgangspunt van 'The Secret Life of Pets' ('Huisdiergeheimen'). De makers van 'Verschrikkelijke Ikke' schotelen je het verhaal voor van de terriër Max, die op een dag met zwerfhond Duke moet wedijveren om de aandacht van zijn baasje Katie. Wanneer beide honden echter verdwaald geraken en gered worden door het gekke konijn Snowball, zullen ze hun krachten moeten bundelen om de wraakactie van een leger van verlaten huisdieren te dwarsbomen.

'Huisdiergeheimen' is de ideale familiefilm, met in de stemmencast onder meer Sven De Leijer (Max), Sebastien Dewaele (Duke), Eline De Munck (Gidget), Bart Cannaerts (Mel), Sean D'hondt (Buddy), Isabelle Van Hecke (Chloe), Warre Borgmans (Tiberius) en Joris Hessels (Norman).

'Huisdiergeheimen' is op vrijdag 1 januari vanaf 20u25 te bekijken op VTM.

Zaterdag: Eighth Grade (Netflix)

Hoe voelt het om een puber te zijn in de Generatie Z, die als het ware met de smartphone in de hand geboren werd. Dat is de insteek van Bo Burnhams regiedebuut 'Eight Grade'. In de film volgen we Kayla Day (prachtig gestalte gegeven door Elsie Fisher) en haar dagdagelijkse struggles om gezien te worden in de laatste weken van haar achtste schooljaar. Day maakt dagdagelijks vlogs met tips en tricks voor een volwassen leven, maar die goede raad in de praktijk brengen blijkt een stuk moeilijker..

'Eight Grade' sleepte zowel op het Sundance Film Festival als op Cannes de publieksprijs in de wacht. Fisher werd op haar beurt beloond met de Golden Globe voor beste actrice.

'Eight Grade' is sinds 21 december te bekijken op Netflix.

Zondag: Joker (VOD catalogus)

'Joker' vertelt het verhaal van Arthur Fleck, een mislukte comedian die de kost verdient als clown. Achter de glimlach die hij van zijn moeder elke dag moet opzetten, schuilt eenzaamheid en een gevoel van onzichtbaarheid in de maatschappij. Zijn psychische aandoening, die hem op de vreemdste momenten spontaan doet uitbarsten in krankzinnige lachbuien, brengt hem bovendien keer op keer in de problemen. Er lijkt weinig hoop te zijn voor Arthur, tot hij op een dag terugslaat met geweld: de start van een neerwaartse spiraal richting pure waanzin.

'Joker' werd overladen met prijzen, met onder meer de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië en 11 Oscarnominaties, waarvan het er twee in de wacht kon slepen. Onder meer die voor beste acteur voor Joaquin Phoenix, die de slechterik op geniale wijze gestalte geeft.

'Joker' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx.

Series

Bekijk alles
Top