Deze nummers werden pas succesvol nadat ze te zien waren in een film

Muziek | Muziek is een onmiskenbaar element geworden in de wereld van de cinema. Sommige nummers worden speciaal voor een film gecomponeerd, maar sommige reeds bestaande songs werden pas enorm succesvol dankzij hun passage in een film. Een kleine selectie door Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seal – ‘Kiss from a Rose’

‘Kiss from a Rose’ verscheen op het tweede album van de Britse zanger Seal. Het kwam als single uit in 1994, maar kende pas een jaar later zijn topdagen nadat het nummer in de film ‘Batman Forever’ verscheen. Het lanceerde ‘Kiss from a Rose’ tot bovenin de hitlijsten zoals de US Billboard Hot 100 en leverde de zanger ook enkele prijzen op. Zo won hij een Grammy Award voor ‘Liedje van het jaar’ en ‘Beste Popzanger’. Wereldwijd werden er meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht van ‘Kiss from a Rose’, straf voor een nummer waar Seal zich in eerste instantie voor schaamde.

Whitney Houston – ‘I Will Always Love You’

Al in 1974 bracht Dolly Parton het originele nummer ‘I Will Always Love You’ uit. Het inspireerde Whitney Houston, succesvol zangeres in de jaren 80 en 90, voor een cover die ze als leadsingle gebruikte in de romantische actiefilm ‘The Bodyguard’. Daarin vertolkte Houston zelf de hoofdrol als bedreigde popster, geflankeerd door Kevin Costner als mysterieuze lijfwacht. De film en cover slaan aan, de balade zal 14 weken lang op één staan in de Amerikaanse hitlijsten en ook zes weken bovenin de Vlaamse Ultratop 50 pronken.

The Righteous Brothers – ‘Unchained Melody’

Al in 1955 komt een van de meest gecoverde nummers van de twintigste eeuw uit. ‘Unchained Melody’ werd in dat jaar gecomponeerd voor de film ‘Prisons Without Chains’. Tien jaar later kent het nummer een van zijn meest bekende covers dankzij The Righteous Brothers. Bijna drie decennia later zou deze versie nog eens bovenaan de hitlijsten opduiken wanneer het nummer wordt gebruikt in de film ‘Ghost’ uit 1990. ‘Unchained Melody’ werd zowaar in Nederland als het Verenigd Koninkrijk naar de nummer één-positie gekatapulteerd. In dat laatste land werd het zelfs de best verkochte single van dat jaar.

Frou Frou – ‘Let Go’

De Britse elektroband Frou Frou zag in 2002 het levenslicht toen ze hun enige album ‘Details’ op de markt brachten. Amper twee jaar later, net in het jaar dat de band uiteen zou gaan, kende Frou Frou een heropleving naar populariteit toe. ‘Scrubs’-ster Zach Braff koos namelijk hun nummer ‘Let Go’ als leadsong voor de film ‘Garden State’, met onder meer Natalie Portman in de hoofdrol.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top