Deze beroemdheden zullen nog lang worden herinnerd (deel 2)

Films | Heel wat artiesten hebben ons dit jaar verlaten. Proximus Pickx brengt een eerbetoon aan de beroemdheden die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt en die we niet snel zullen vergeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ennio Morricone

De beroemde Italiaanse componist Ennio Morricone ging van ons heen op 6 juli op de gezegende leeftijd van 91 jaar. Doorheen zijn roemrijke carrière schreef de maestro meer dan 500 stukken muziek voor de filmzalen. In 1966 behaalde hij zijn grootste commerciële succes met de soundtrack voor ‘Once Upon a Time in the West’, die tien miljoen keer over de toonbanken ging.
 
Na ‘A Fistful of Dollars’ en ‘The Good, the Bad and the Ugly’, nam Morricone eindelijk zijn eerste Oscar in ontvangst voor ‘The Hateful Eight’ in 2016, een film van Quentin Tarantino. Daarmee werd de toen 87-jarige componist de oudste laureaat ooit die de ultieme prijs kreeg.

Little Richard

Een van de pioniers van de rock-‘n-roll overleed op 9 mei na 87 levensjaren. We kennen hem vooral nog van ongenaakbare hits als ‘Long Tall Sally’, ‘Tutti Frutti’ en ‘Miss Molly’.
 
Little Richard had een grote invloed op heel wat sterren. Van de Beatles over Elvis Presley tot Elton John: de zanger heeft tegelijk het geluid en de attitude van de rockmuziek helpen vormen. Zijn optredens waren steeds memorabel, met zijn typische opvallende hemden en zijn enorme kapsel en de uitspattingen die bijdroegen aan het rebelse karakter van de rockmuziek.

Kobe Bryant

Op 26 januari was de hele wereld geschokt toen het nieuws over een helikoptercrash uitbrak. De negen inzittenden, waaronder de piloot, een honkbalcoach en een basketbalcoach, overleefden de crash niet. Waren ook aan boord: 41-jarige basketballegende Kobe Bryant en zijn 13-jarige dochter.
 
Bryant speelde twintig jaar lang voor de LA Lakers en werd met die ploeg vijf keer kampioen in de NBA. Naar aanleiding van zijn pensioen in 2016 schreef hij een gedicht, dat herwerkt werd tot de korte animatiefilm ‘Dear Basketball’. Die won in 2018 een Oscar.

Grant Imahara

Iedere kijker van Discovery Channel kent de Mythbusters. Een van de presentatoren was Grant Imahara, een elektrotechnicus met een voorliefde voor robots. Maar op 13 juli kwam de geliefde televisiepresentator op 49-jarige leeftijd plots om het leven door een hersenaneurysma.
 
Imahara had als doel om zo veel mogelijk jonge mensen geïnteresseerd te krijgen in wetenschappelijke vakken. Na zijn dood richtten nabestaanden, vrienden en collega’s dan ook een fonds op dat jongeren met een moeilijke achtergrond helpt als ze wetenschappen willen studeren.

Terry Jones

Op 21 januari moesten we afscheid nemen van comedylegende Terry Jones, een van de stichtende leden van Monty Python. Samen met John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle en Terry Gilliam gaf hij vorm aan de archetypische Britse absurde humor. Hij regisseerde ‘Monty Python and the Holy Grail’, ‘Life of Brian’ en ‘Monty Python’s The Meaning of Life’. Na de hoogdagen van Python schreef en regisseerde hij nog verschillende films en theaterstukken. Daarnaast was hij een vermaard historicus en presenteerde hij verschillende documentaires op de Britse televisie. Nadat hij jarenlang leed onder een zware vorm van dementie bezweek hij elf dagen voor zijn 78ste verjaardag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top