Films en series waarin schoenen een hoofdrol spelen

We dragen ze elke dag, wisselen al graag eens af en verzetten er honderden kilometers mee: schoenen. Dat de modewereld er dol op is, is geen geheim. Maar ook de filmwereld durft onze trouwe stappers al eens in een hoofdrol steken. Naar aanleiding van ‘A Shoe Addict’s Christmas’ vanavond op VTM2, ging Proximus Pickx voor jou op zoek naar andere films met schoenen in de hoofdrol.

A Shoe Addict’s Christmas

Noelle heeft een hekel aan Kerstmis en wordt op kerstavond per ongeluk opgesloten in het warenhuis waar ze werkt. Ze ontmoet er een vrouw die beweert haar beschermengel te zijn. Zij zal Noelle helpen om op magische wijze terug te keren naar momenten in haar verleden en voor elke reis door de tijd moet ze een ander paar schoenen aantrekken.
 
Bekijk deze romantische kerstkomedie vanavond om 20u45 op VTM2.

Sneakerheads

Voor Devin zich ontpopte tot huisvader was hij een echte sneakerhead. Na zo veel tijd wil hij het verzamelen weer opnemen, maar dat gaat niet zoals gepland. Devin wordt opgelicht en verliest in één keer 5000 dollar. Wanhopig om zijn schulden ongedaan te maken, stemt hij in om samen met andere sneakerheads op zoek te gaan naar de befaamde maar onvindbare Zeroes.
 
Sneakersheads bekijk je op Netflix.

Cinderella

De klassieker der klassiekers: het glazen muiltje van Assepoester. De talrijke remakes van dit sprookje bewijzen dat het verhaal nog steeds leeft bij de mensen. Assepoester danst met de prins en verliest op klokslag 12 haar schoen op de trappen van het paleis. Hoeveel remakes er ook van gemaakt worden, het blijft het meest memorabele ‘schoenmoment’ dat de filmwereld kent.  

Zin om deze klassieker nog eens te bekijken? Ga dan naar Disney+. 

Sex and the City

Zie je Carrie Bradshaw, dan zie je Manolo Blahnik. De serie ‘Sex and the City’ maakte de schoenenontwerper nog bekender dan hij al was, en elke fan droomde van een paar Manolo’s in de kast. Het beste schoenenmoment is weggelegd voor de eerste film die uitkwam in 2008. Na een lange knipperlichtrelatie gaat Mr. Big toch op één knie voor Carrie. Al zij het met een paar Manolo’s, en niet met een ring.

Voor 'Sex and the City' kan je terecht op Netflix. 

Series

Bekijk alles
Top