Deze Belgen konden in 2020 doorbreken in het buitenland

Muziek |

Ondanks alles stond het jaar 2020 voor sommige van onze landgenoten in het teken van succes. Een aantal Belgen is er dit jaar in geslaagd hun carrière uit te bouwen en een beetje faam te verwerven buiten onze landsgrenzen. Hier is een korte lijst van diegenen die in 2020 opvielen in het buitenland.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lous and the Yakuza

Marie-Pierra Kakoma, haar echte naam, is ongetwijfeld een van de muzikale sensaties van het jaar. Deze Belgisch-Congolese artiest kwam in het najaar van 2019 in the picture met haar eerste single ‘Dilemme’. Ze groeide snel naar de top in de maanden die volgden. Haar diverse genres, die schommelen tussen pop, R&B, hiphop en trap, hebben intussen bij het internationaal publiek aan populariteit gewonnen.

Haar muziekvideo's zijn miljoenen keren bekeken op YouTube en Spotify heeft haar geselecteerd voor hun "RADAR" -initiatief, dat tot doel heeft de internationale bekendheid van jonge artiesten te promoten. Lous werd geprezen in de Verenigde Staten en was vereerd om op te treden op Jimmy Fallons eerste 'Tonight Show', waar alleen de grootste sterren zijn uitgenodigd. Ze haalde ook de cover van Elle magazine en kwam zelfs op de pagina's van het Italiaanse dagblad Corriere della Serra terecht. Eindelijk, afgelopen oktober, bracht Lous and the Yakuza hun eerste studioalbum uit. En verbazingwekkend genoeg, dit alles op slechts 24-jarige leeftijd!

 

Adil El Arbi en Bilall Fallah

Begin 2020 kwam de derde film van de ‘Bad Boys’-saga in de Belgische bioscopen. In 'Bad Boys for Life' nemen Will Smith en Martin Lawrence opnieuw hun rol op als twee bevriende agenten uit Miami. Om deze langverwachte blockbuster te maken, deed de beroemde producer Jerry Bruckheimer beroep op twee jonge filmmakers uit ons land: de Antwerpse Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Het duo had een beetje bekendheid verworven in Vlaanderen en vervolgens in België dankzij ‘Black’, een film over stadsbendes. Omdat de film werd verboden voor kinderen onder de 16, werd de speelfilm uiteindelijk niet eens in de bioscoop uitgebracht. Bij het uitvoeren van kleine projecten in het buitenland werden Adil El Arbi en Bilall Fallah benaderd door Bruckheimer. De producer was onder de indruk van ‘Black’, dat hij ontdekte op een festival in Toronto, en bood hen aan om zijn volgende project, het vervolg op Bad Boys, te regisseren. Een grote internationale erkenning voor onze twee Belgen.

Angèle

Angèle was natuurlijk al langer bekend in het buitenland, vooral in Frankrijk. Maar de Belgische zangeres heeft dit jaar een nieuwe stap gezet, aangezien haar bekendheid nu buiten de grenzen van Europa treedt. In april 2020 nam Angèle deel aan het wereldwijde evenement ‘One World: Together At Home’, een enorm virtueel concert georganiseerd door Lady Gaga om de strijd tegen Covid-19 te ondersteunen. En een paar maanden geleden bracht de zangeres een single uit met de Britse popster Dua Lipa. "Fever" is in de eerste week meer dan 14 miljoen keer gestreamd en heeft in een groot aantal landen de hitlijsten gehaald. De hit haalde ook de Billboard Global 200, de ranglijst van 's werelds beste nummers op vlak van verkoop en streaming.

 

Mehdi Dehbi

2020 was een ware openbaring voor de 34-jarige Belgische acteur. Op 1 januari lanceerde Netflix zijn 'Messiah'-serie, waarin Mehdi Dehbi als hoofdrolspeler fungeerde. Hij speelt een man die uit het niets opdook in het Midden-Oosten, die internationale aandacht trekt vanwege zijn mysterieuze acts en de onrust die hij veroorzaakt. De CIA onderzoekt de oorsprong van deze vreemdeling die menigten oproept en in staat lijkt de wereldorde te verstoren.

Na te hebben gespeeld in enkele Belgische of Franse films, verwierf Mehdi Dehbi echte internationale erkenning met deze serie die werd uitgezonden op het beroemde streamingplatform.

 

Mallory Gabsi

De jonge chef is dit jaar een gekend televisiegezicht in kookprogramma's en -wedstrijden geworden. Hij werd geselecteerd voor het 11e seizoen van Top Chef ’ en daar haalde Mallory de halve finales van de wedstrijd. Bovendien won hij de sympathie van het publiek met zijn goede humeur en oprechtheid. Zijn populariteit is sindsdien alleen maar toegenomen. Een paar weken na de show opende ’Malou’ een pop-up frituur in Parijs met medekandidaat Adrien Cachot. Het concept was enorm succesvol, totdat het duo moest stoppen vanwege sanitaire maatregelen. De jonge chef zette ook zijn carrière op televisie voort, want hij zal chef Philippe Etchebest begeleiden in het volgende seizoen van 'Cauchemar en cuisine'.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top