D1B Pro League - XI van de Week: deze spelers werden al het vaakst genomineerd

Challenger Pro League | Ook dit seizoen pakt Proximus Sports wekelijks uit met een D1B Pro League 'Elftal van de Week'. Een panel van trainers, analisten, journalisten en 1B-volgers stelt elke week een elftal van de beste spelers van de speeldag samen en probeert op die manier ook de voetballers van de vaak 'vergeten' 1B-competitie te eren voor hun prestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na vijftien speeldagen zijn er twee spelers die als zes keer een nominatie binnen haalden: Dante Vanzeir en Marlos Moreno. De spits van Union kende een bijzonder sterk najaar met heel wat goals (12) én assists (5) en was zo vaak incontournable bij de kenners. Moreno viel dan weer op door zijn ongekende dribbels, snelheid en elegantie. De winger van Lommel SK was vaak ongrijpbaar voor de 1B-defensies en dribbelde zich zo in de harten van de voetbalfan.

Loïc Lapoussin moet het voorlopig met vijf nominaties stellen. De middenvelder van Union valt op door zijn werklust, zijn kracht en zijn preciese passing en doet zo net ietsje beter dan het eerste achtervolgende peletonnetje met daarin Georges Mikautadze (Seraing), Teddy Teuma (Union), Sami Lahssaini (Seraing), Gerald Kilota (Seraing), Lukas Van Eenoo (Westerlo), Anthony Sadin (RWDM), Raphaël Lecomte (Deinze) en Abdoul Karim Dante (RWDM). Zij haalden voorlopig vier nominaties binnen.

Op teamvlak liggen het aantal nominaties grotendeels in de lijn van het klassement. Union had veruit het vaakst spelers in het 'Elftal van de Week' (29) terwijl de teams die ook in de competitie in elkaars buurt staan ook hier broederlijk de plekjes verdelen. Spelers van Lierse Kempenzonen en Club NXT kregen het minst vaak nominaties.

Nominaties per team

29: Union SG
22: KSMK Deinze
21: RFC Seraing, RWDM
20: Lommel SK
18: KVC Westerlo
13: Lierse Kempenzonen
10: Club NXT

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top