Het beste kijkvoer op Kerstdag

Kerst wordt dit jaar een tikkeltje eenzamer dan gewoonlijk, maar voor wie geen coronaproof Zoomfeestje gepland heeft met de familie, kan de televisie troost brangen. De Vlaamse televisiezenders bieden namelijk heel wat leuks aan om de feestdag in ere te houden. Dit zijn onze aanraders.

F.C. De Kampioenen kerstspecial

De vrienden van ‘F.C. De Kampioenen’ komen met Kerst nog eens samen in hun vertrouwde decor: het café naast het voetbalveld. Met een klassiek diner, kerstcadeau’s en heel wat herinneringen staat de bijzondere aflevering van een uur lang garant voor nostalgisch kerstplezier.
 
Voor de acteurs was het weerzien met de set emotioneel, want het was de eerste keer dat ze er stonden zonder Johny Voners. Velen vragen zich dan ook af hoe het verder moet nu Xavier er niet meer is. Hoe zal Carmen de feestdagen doorkomen zonder haar chouke? En maken DDT en Fernand voor een keer geen ruzie? Wat zal Boma met de voetbalploeg doen?
 
'F.C. De Kampioenen kerstspecial' is op 25 december om 20u25 te zien op Eén.

Het Rad

Fans van quizklassiekers kunnen sinds het begin van de kerstvakantie hun hart ophalen met de terugkeer van ‘Het Rad’, met Peter Van De Veire als gastheer. En de kerstaflevering wordt er eentje met een extra strikje rond.
 
Via de website van VIER kunnen kijkers een held uit de zorg in de bloemetjes zetten om hen te bedanken voor hun inzet. Letterzetter van dienst is niemand minder dan viroloog Marc Van Ranst. De kandidaten zijn dan weer Dieter, Melissa en – hoe kan het ook anders – Noël. Zij strijden voor een paar extra pakjes onder de kerstboom.
 
De kerstaflevering van ‘Het Rad’ is om 21u30 te zien op VIER.

Free Willy

Een van de familiefilmklassiekers bij uitstek is ‘Free Willy’, het aandoenlijke verhaal van de rebelse jongen Jesse, die een onwaarschijnlijke vriendschap sluit met de orka Willy in een waterpark. De jongen beseft dat Willy kapot gaat van verdriet in gevangenschap en beraamt een plan om het reusachtige dier te redden. Maar intussen blijkt dat de eigenaar van het amusementspark nog duistere plannen heeft…
 
Voor deze warme, emotionele klassieker voor het hele gezin moet je om 18u35 bij VIJF zijn.

Inside Out

De Pixarfilm 'Inside Out' laat ons zien dat het altijd mogelijk is om gelukkig te zijn, zelfs wanneer de vooruitzichten maar somber zijn. In de film worden de emoties van het meisje Riley verpersoonlijkt als kleine kleurrijke personages. De emoties Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet leren beetje bij beetje met elkaar samenwerken, in plaats van constant ruzie te maken. Plezier en Verdriet moeten er samen voor zorgen dat Riley leert om te gaan met haar nieuwe leven. Inside Out won in 2016 de Oscar voor Beste Animatiefilm.
 
‘Inside Out’ kijk je om 20u30 op VTM.

Die Hard

Kerstklassiekers moeten niet altijd zoetsappige liefdesverhalen zijn. Dat bewijst ‘Die Hard’, de actieprent met Bruce Willis die elk jaar opnieuw opduikt tijdens de feestdagen. Daarin bevindt agent John McClane zich toevallig in het midden van een terroristische actie in de Nakatomi Tower. Hij moet door het gebouw sluipen om de zwaargewapende Hans Gruber (Alan Rickman) en dienst manschappen uit te schakelen.
 
Niet meteen een typische kerstfilm zou je dus denken. Maar omdat het verhaal zich op kerstavond afspeelt, en gewoon omdat het een steengoede actiefilm is, heeft ‘Die Hard’ toch een status verworven als een van de beste kerstfilms ooit. Komt daar nog eens bij dat hij het genre geheel nieuw leven inblies in 1988.

Top