Leider Union had acht van haar negen laatste matchen gewonnen, maar met de topper tegen Westerlo op het programma, konden de achtervolgers hoop koesteren. Het zou anders uitdraaien…

RWDM - Lierse K

Lierse begon goed aan de match met een individuele actie van Petrov, de enige buitenlander bij Lierse. Hij schoot net over. Op zijn volgende poging moest Sadin ingrijpen met een geweldige reflex, vooral omdat Lejancour de bal nog deed afwijken.
Aan de overzijde kopte Ruyssen over en besloot Rocha naast, na een sterke combinatie met Nzuzi. Yagan en Boujouh vonden elkaar ook vlot op de linkerzijde, maar de vleugelverdediger knalde nipt voorlangs.
Na de rust mike Placca een vrijschop tegen de deklat van RWDM en poeierde Samyn vanop 30 meter over de dwarsligger. Op het uur zorgde Rommens toch voor de verlossing voor RWDM. Hij controleerde een rebound op 20 meter van doel, en zette zijn rechter ertegen. De bal vloog onhoudbaar in de bovenhoek. Meteen het laatste grote wapenfeit van de match, zodat de Brusselaars zicht blijven houden op de tweede plaats.

Deinze - Seraing

Geen Mikautadze bij Seraing, wel Mertens bij Deinze. Seraing dreigde voorzichtig in het begin, maar Deinze-doelman Dutoit hoefde niet te daveren van de angst. Nadien vonden ook El Badaoui, Jallow én Bernier het doelkader niet.
Deinze kon in de eerste helft weinig klaar maken, en ook in de tweede helft begon Seraing het felst. Dutoit moest tweemaal tussenkomen op pogingen van El Badaoui, en even later had Deinze geluk dat de knal van Bernier nog afweek en in corner verdween. Jannes Vansteenkiste zette doelman Dietsch pas laat in de match aan het werk, maar zonder resultaat. Beide teams konden dus niet verhinderen dat de achterstand op leider Union vergrootte.

Club NXT - Lommel

Maxim De Cuyper dwong al snel Lommel-goalie Svedkauskas tot een goede redding. Zijn overhoeks schot leverde wel een hoekschop op. Even later weer geen meeval voor De Cuyper, want zijn ingrijpen zorgde ervoor dat de strakke voorzet van Moreno goed viel voor Thordarsson, die slim binnenkopte. De wedstrijd ging goed op en neer, met kansen voor Neven (op het dak van het doel) en Engels (kopbal naast). Na een hoekschop belandde de bal aan de tweede paal bij Kadiri, maar zijn inzet eindigde ver over. Een uitstekende dribbel van Moreno leverde bijna de 0-2 op, maar doelman Shinton greep knap in. De daaropvolgende Lommelse corner verdween via De Cuyper en Fofana maar nipt langs de paal. Een slap schotje van Thordarsson sloot de eerste helft af.
Opnieuw Moreno eiste een hoofdrol op in de tweede helft. Hij bereidde het afzwaaiende schot van Neven voor, en bediende ook Kadiri die hard op Shinton besloot. De NXT-doelman moest ook in actie komen op een knal van Verschueren.  Aan de overkant kon alleen Appiah eens dreigen. In de slotfase wist Zaroury er toch nog 0-2 van te maken. Hij knalde de rebound binnen van de poging van Kadiri, die op de paal was beland. Club NXT blijft zo troosteloos laatste, terwijl Lommel op vijf punten van Seraing komt.

Union SG - Westerlo

Al in het openingskwartier hadden beide clubs een goede poging om op voorsprong te komen. Moris redde de knal van Dierckx en Jordanov mikte een strakke volley in het zijnet. Weer Dierckx dwong Moris tot een parade, maar Cicek was goed gevolgd om de 0-1 binnen te duwen. Op het halfuur zette Union de scheve situatie al recht: Cochrane verstuurde een heerlijke kruispas naar Undav, die controleerde en overhoeks binnen schoof. Nielsen knalde nog eens over, en weer Cochrane zorgde voor een laatste grote Brusselse kans in de eerste helft. Hij legde terug voor Undav, maar de Duitser knalde over.
Vroeg in de tweede helft moest Moris ingrijpen op pogingen van Cicek, Van Eenoo (opnieuw bijna een Olympisch doelpunt!) en Antunes. Westerlo-goalie werd dan weer bijna verrast door Undav's knal vanop eigen helft. Cochrane kopte een hoekschop knalhard tegen de deklat, en na 75 minuten ging de bal op de stip na gerommel in de Westelse verdediging. Undav faalde niet en besliste zo deze topper.