Luka Doncic, de rijzende ster van de NBA

Sport | Aanstaande zondag reist het team van Dallas Mavericks richting Los Angeles voor een duel tegen de Clippers. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, was in de voorbije play-offs. Toen kwamen de Clippers als eindwinnaar uit de strijd. Bij Dallas zijn ze gebrand op revanche. En met Luka Doncic hebben ze een heus wonderkind in huis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nog maar 21 jaar oud, maar Luka Doncic begint al aan zijn derde NBA-seizoen. Wanneer de naam van de Sloveen opduikt, worden de superlatieven uit de kast gehaald. Sinds vorig seizoen prijkt er een mooi record op zijn naam. Zo is hij de jongste speler die op één seizoen de meeste triple-doubles wist te noteren. Dat record stond al sinds begin jaren 80 op naam van Magic Johnson. In datzelfde lijstje staan andere ronkende namen als Jason Kidd en Oscar Robertson.

Al op jonge leeftijd top

Doncic was op jonge leeftijd al een fenomeen. Op dertienjarige leeftijd plukte Real Madrid hem weg uit zijn thuisland, om drie jaar later al te debuteren. Met zijn zestien lentes jong werd hij de jongste debutant en speler in de geschiedenis van de club. In 2018 won hij de EuroLeague met de Madrilenen en werd hij tot MVP verkozen. En dit al op amper 19-jarige leeftijd.

In datzelfde jaar werd hij als derde gedraft door Atlanta Hawks en getraded naar Dallas Mavericks in ruil voor Trae Young. Hij sloot zijn rookieseizoen af met 21,2 punten, 7,8 rebounds en gemiddeld 6 assists per wedstrijd. Het leverde hem de titel ‘Rookie van het Jaar’ op.

De voorbije seizoenen wist Doncic constant zijn cijfers op te krikken. De ene opzienbarende prestatie na de andere volgde. Het leverde hem tevens een plaats op in een NBA All-Star Game, waarmee hij de jongste Europeaan ooit werd in dergelijke match.

MVP-titel dit jaar?

Dat het seizoen 2019-2020 een absoluut topjaar was voor Doncic, bewijzen deze cijfers. Zo noteerde hij 17 triple-doubles en staat hij nu al in de top 20 van meeste triple-doubles in de NBA-geschiedenis. Zijn statistieken waren even indrukwekkend met gemiddeld 31 punten, 9,8 rebounds en 8,7 assists.

Maar in de play-offs wou het maar niet lukken voor zijn ploeg. Al in de eerste ronde bleken de Clippers uit Los Angeles te sterk met 4-2. Aan Doncic lag het alvast niet. In game vier scoorde hij 43 punten, het hoogste aantal in zijn NBA-carrière.

En zo volgt er weer snel een nieuw seizoen waar Doncic alles uit de kast mag halen voor Dallas Mavericks. Ongetwijfeld zal het team opnieuw een mondje meepraten in het nagelnieuwe NBA-seizoen, maar of het kan meestrijden voor de titel is maar zeer de vraag. Vooral de defensie van de Mavericks lijkt de achilleshiel te zijn van het team. De titel van MVP winnen, is daarentegen niet onhaalbaar. Al is de concurrentie met jongens als Giannis Antetokounmpo, LeBron James en Stephen Curry natuurlijk bijzonder groot.

Volg al het NBA-geweld via de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top