De Jupiler Pro League neemt met de negentiende speeldag afscheid van 2020. Zondag staan er twee toppers op het programma: Antwerp-Charleroi en Anderlecht-Beerschot.
Zodra Kerstmis voorbij is, zal de Jupiler Pro League voor de laatste keer dit jaar hervatten. Zaterdag om 14u ontvangt Club Brugge AS Eupen, dat sinds 6 december niet meer in actie kwam vanwege heel wat coronabesmettingen binnen de ploeg. Blauw-Zwart zal terug willen aanknopen met een zege, nadat het afgelopen weekend onverwacht ‘De Slag om Vlaanderen’ verloor van AA Gent.

De Buffalo’s willen dan weer verder gaan op hun elan. Ze trekken naar KV Kortrijk en willen de reeks van drie zeges op rij niet stopzetten. Zulte Waregem-Cercle Brugge (16u30) en Oud-Heverlee Leuven-KV Oostende (18u30) spelen die dag ook, Standard-STVV (20u45) is de afsluiter. De Luikenaars hebben al sinds 1 november niet meer gewonnen en verloren hun laatste drie wedstrijden. Tegen de rode lantaarn, die op de vorige speeldag won van Zulte Waregem, kan Standard zich geen puntenverlies veroorloven.

De strijd om de top vier

Zondag start met de clash tussen Antwerp en Charleroi (13u30). De Carolo’s zijn weer helemaal terug na een 9 op 9 en ze zullen 2020 al zeker in de top drie beëindigen. Antwerp mikt op zijn beurt op een 6 op 6 nadat het begin december nog een povere 0 op 9 liet optekenen. Racing Genk wil tegen Waasland-Beveren (16u) het jaar in stijl afsluiten.

Om 18u15 is er het paars-witte duel tussen Anderlecht en Beerschot. De Brusselaars verloren vorige week van Charleroi (1-0) en willen terug uitpakken met een driepunter. Beerschot verloor tegen Eupen en Moeskroen en aast ook op puntengewin. Moeskroen speelt de laatste match van het jaar op het veld van KV Mechelen, wat een belangrijke wedstrijd is in de strijd om het behoud.

Volg de volledige Jupiler Pro League op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

De Proximus Pickx-dienst biedt een nieuwe “interactieve” modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kun je bij uitzendingen van verschillende wedstrijden de teamcomposities ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de ontmoetingen tussen de twee clubs vinden met enkele kliks. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Dankzij deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team zoals nergens anders.