NBA-seizoensopener: wanneer Stephen Curry Kevin Durant ontmoet

Sport | De NBA begint er weer aan op dinsdag 22 december, 23 december bij ons, met een topwedstrijd. Er is de derby van Los Angeles tussen regerend landskampioen de Lakers en de Clippers, maar daarnaast staat er nog een interessante wedstrijd op het programma: Nets - Warriors. Een partij tussen twee ploegen die elkaar maar al te goed kennen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De basketbalfans wachtten er al een tijdje op, maar het moment is aangebroken: de NBA is terug! Iets meer dan twee maanden na het einde van het vorige seizoen, dat eindigde met de Lakers-titel in de Orlando-bubble, gaat het NBA-seizoen woensdagavond van start.

Om één uur 's ochtends zal in het Barclays Center in Brooklyn in New York een bijzonder leuke wedstrijd plaatsvinden: de Brooklyn Nets tegen de Golden State Warriors. Met Kevin Durant, Kyrie Irving, Stephen Curry & co vinden we heel wat mooi volk terug.

De terugkeer van Durant met de Nets als titelkandidaat

De laatse keer dat Kevin Durant een officiële wedstrijd speelde, was in juni 2019. Toen speelde hij nog voor de Golden State en liep de tweevoudige NBA-kampioen een zware achillespeesblessure op. Enkele weken na zijn blessure meldde hij zich zonder contract aan bij de Nets, ondanks de pogingen van Stephen Curry om hem in San Francisco te houden.

Vorig seizoen, zonder Durant en met een onregelmatige Kyrie Irving, pakten de Nets een plaats in de play-offs, maar ze werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Er zijn enkele jonge spelers naar voren gekomen zoals Allen, Dinwiddie en LeVert. Daar komt Durant, één van de beste spelers van zijn generatie, dus nog bij en hij liet al heel wat goede dingen zien in de wedstrijden tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De ploeg heeft ook nog wel wat kwaliteit op de bank zitten, met voormalig MVP Steve Nash. Hij start er zijn trainerscarrière nadat hij vijf jaar als consultant voor de ontwikkeling van jonge spelers aan de slag was bij de Golden State Warriors. Nash wordt bijgestaan door Mike D'Antoni, de voormalige Rockets-coach, die de Warriors goed kent omdat hij de afgelopen seizoenen enkele goede wedstrijden tegen hen heeft afgewerkt.

De Warriors azen op wraak

De Golden State Warriors kenden een bijzonder slecht seizoen en eindigden laatste in de competitie. Het team van Steve Kerr gaat met de nodige ambitie het nieuwe seizoen in. Toch moeten ze nog even wachten om op de titel te mikken. Op de avond van de draft, waarbij tweede keuze James Wiseman werd geselecteerd, kwam het nieuws naar buiten dat Klay Thompson midden november een zware achillespeesblessure had opgelopen. Zijn seizoen is al voorbij nog voor het echt begon.

Dat was een zware klap voor de de NBA-kampioen van 2015, 2017 en 2018, die zullen vertrouwen op sterspeler Stephen Curry. De point guard maakte vorig seizoen slechts 5 optredens vanwege een handblessure. Hij wil bewijzen dat hij niets van zijn talent heeft verloren en dat hij nog steeds één van de beste spelers ter wereld is. Hij liet het opnieuw zien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 29 punten in 29 minuten, 9/23 op schieten, maar 6/13 achter de halve cirkel tegen de Kings.


De wedstrijden van deze week live te volgen op Eleven Sports 2:

Woensdag 23 december:

Brooklyn Nets - Golden States Warriors om 1u
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers om 4u

Donderdag 24 december:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks om 1u30 
Phoenix Suns - Dallas Mavericks om 4u30 

Vrijdag 25 december:
Miami Heat - New Orleans Pelicans om 18u
Milwaukee Bucks - Golden States Warriors om 20u30
Boston Celtics - Brooklyn Nets om 23u

Zaterdag 26 december:
LA Lakers - Dallas Mavericks om 2u
Denver Nuggets - LA Clippers om 4u30
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks om 23u

Zondag 27 december:
LA Clippers - Dallas Mavericks om 21u30

Wie volgt Los Angeles Lakers op als kampioen in de NBA? Volg het nieuwe seizoen op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top