James Harden en de Houston Rockets: het einde van een geweldig verhaal?

Sport | Het is de soap van de afgelopen weken in de NBA: de James Harden-saga. De Houston Rockets-speler heeft aan zijn managers laten weten dat hij de NBA-franchise wil verlaten. Maar nu is hij niet degene die de kaarten in de hand heeft als het om zijn toekomst gaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat als de Rockets onbewust waren begonnen met de samenstelling van hun nieuw team op 13 september toen ze in de halve finale van de Conference werden uitgeschakeld door de toekomstige kampioenen, de Los Angeles Lakers? Achteraf gezien zou men dat kunnen denken. De dag na die 4-1 nederlaag vernamen we het vertrek van coach Mike D'Antoni, die het einde van zijn vierjarige contract had bereikt. 
 
Een maand later was het algemeen directeur Daryl Morey die na 13 jaar aan het hoofd van de Texas-franchise tot de verrassing van iedereen zijn post verliet. Stephen Silas werd enkele dagen later officieel als coach aangesteld. Na 20 jaar als assistent kreeg hij zijn eerste job als hoofdtrainer aangeboden door Rafael Stone, de nieuwe algemene directeur. 
 
De offensieve tactische talenten van Stephen Silas, sinds oktober de nieuwe coach van Houston Rockets, hebben de balans in zijn voordeel doen omslaan: Houston heeft op dat vlak nu veel troeven in handen. 
 
Westbrook spelverdeler, voor Harden? 
 
Maar deze veranderingen lijken James Harden, de ster van het team, niet echt te bevallen, want hij heeft het management laten weten dat hij wil vertrekken. Het management haalt nu alles uit de kast om de MVP 2018 en de topscorer van de competitie van de afgelopen jaren toch te behouden. Met de komst van de getalenteerde Christian Wood en het vastleggen van DeMarcus Cousins, terug na een lange blessure, kunnen de fans weer beginnen dromen. 
 
Maar begin december waren er al opnieuw donderwolken, toen Russell Westbrook, de spelverdeler van de Rockets sinds een seizoen, in een ruildeal met de Wizards in Washington werd gewisseld met John Wall. Het was een riskante gok omdat John Wall twee jaar lang niet heeft gespeeld na een reeks hiel- en achillespeesletsels. Als Westbrook, MVP 2017, heeft gevraagd om te vertrekken, dan zou dat voor een stuk te danken zijn aan Harden. Westbrook kon niet meer tegen de sfeer in de franchise, waar de man met de weelderige baard de plak lijkt te zwaaien.
 
Houston verwacht dat Harden zijn prestaties zal evenaren
 
Een jaar nadat hij om een overstap van vedette en point guard Chris Paul had gevraagd, door te dreigen met zelf te vertrekken, deed Harden het weer, maar nu lijkt het erop dat hij duidelijk op het punt staat te vertrekken en zelfs een contractverlenging én het grootste contract ooit in de geschiedenis van de NBA weigert. Maar Harden ligt nog onder contract tot 2022 en heeft zijn lot niet in eigen handen, ook al kondigde hij aan dat hij zich wilde aansluiten bij teams als de Nets of de Sixers, een nieuwe franchise van een zekere... Daryl Morey. Het was de laatste die Harden naar Houston bracht in 2012. 
 
Nadat hij te laat op de hervattingen van de training verscheen, na een tournee langs een aantal… stripteaseclubs, liet Harden weten dat hij het als een topprof wil aanpakken en dat hij alles zal geven op het basketbalcourt en dat hij zelfs bereid is tot een ruildeal. Hij liet in de voorbereiding alvast zien dat hij in goede conditie was. 
 
Maar Houston verwacht aanbiedingen die overeenkomen met het talent van de nummer 13: een superster, veelbelovende jongeren, draft picks.. Zal Harden het seizoen beginnen op 24 december met de Rockets? Zonder twijfel. Zal hij het er ook uitdoen? Dat antwoord is minder zeker.
 
Volg het nieuwe NBA-seizoen op Elven Sports. Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod van Proximus Pickx.


 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top