Toen Brigitte Bardot niet inging op Sean Connery's avances

Films | Brigitte Bardot is een hele generatie lang hét sekssymbool geweest en bracht de hoofden van veel mannen op hol. Één van hen was Sean Connery, maar de Franse actrice is nooit gezwicht voor de charme van de James Bond-ster. Al heeft hij toch alles geprobeerd om haar te verleiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind jaren zestig was Brigitte Bardot op haar hoogtepunt. De Franse actrice, die na haar eerste stappen in de bioscoop in het voorgaande decennium snel tot icoon werd verheven, deed veel mannen fantaseren. Hoewel ze tijdens haar leven veel liefdesaffaires heeft gehad, was B.B. altijd immuun door de avances van Sean Connery.
 
In 1968 ontmoetten de twee acteurs elkaar in Spanje op de set van Edward Dmytryk's film 'Shalako', waarin ze de affiche deelden. In die tijd stond ook Connery aan de top. De Schot had net internationale bekendheid verworven door gedurende enkele jaren zijn gelaatstrekken aan James Bond te lenen en zijn sexappeal deed veel vrouwen smelten.
 

“Ik was geen James Bond Girl”

Op de set wordt de acteur volledig overweldigd door zijn partner. Maar de aantrekkingskracht is duidelijk niet wederzijds, want de Schotse ster loopt meermaals een blauwtje bij Bardot. Connery is echter niet ontmoedigd en besluit om de grote middelen in te zetten. Op een avond gaat hij zo ver dat hij "naakt met alleen zijn sokken aan" in het bed van de actrice glijdt, zoals ze afgelopen augustus tegen Vanity Fair zei.
 
Een mislukte poging voor de acteur, die al snel werd buitengesmeten. "Hij hield het niet lang vol omdat ik geen James Bond Girl was! Ik ben nooit gezwicht voor zijn charme", zei Bardot.
 
Het moet gezegd dat het hart van het 86-jarige Franse icoon toen al veroverd was. Terwijl haar huwelijk met de Duitse miljardair Gunter Sachs begon af te brokkelen, werd ze verliefd op een zekere Serge Gainsbourg.
 
Deze idylle die nooit heeft plaatsgevonden zal Sean Connery, die afgelopen oktober is overleden, toch in staat hebben gesteld om twee jaar later een andere Franse vrouw te ontmoeten. Micheline Roquebrune werd uiteindelijk de vrouw van zijn leven. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top