Geblesseerde Dries Mertens ziet topper tegen Lazio aan zijn neus voorbij gaan

Sport | In Italië zitten we intussen aan speeldag 13 in de Serie A. Na drie confrontaties zaterdag ligt het zwaartepunt op zondag, met zeven wedstrijden. Drie daarvan, met Sassuolo – Milan, Atalanta – Roma en Lazio – Napoli, zijn potjes om naar uit te kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat Parma en Juventus zaterdag 19 december hebben afgesloten, mag de Italiaanse voetbalfan zich opmaken voor een goed gevulde zondag. Met Torino – Bologna, Benevento – Genoa en Cagliari – Udinese worden de eerste voorgerechtjes geserveerd. Ook Inter tegen Spezia wordt een opwarmertje ten opzichte van wat daarna moet komen.

Zo kijken Sassuolo en Milan, Atalanta en AS Roma en Lazio en Napoli elkaar in de ogen.

Revelatie Sassuolo

Sassuolo – Milan om 15 uur wordt het duel tussen de verrassing en de fiere leider van het moment in de Serie A. Nog maar twee teams zijn nog steeds ongeslagen in Italië: Milan en Juventus. Sassuolo behoorde enige tijd ook tot dat kransje, maar op speeldag negen bleek het Inter van Romelu Lukaku net ietsje te sterk.

Sassuolo combineert een sterke organisatie achterin met toch het nodige killer instinct voorin. Met dertien tegentreffers doen enkel Juve, Napoli en Hellas Verona beter. Tot enige tijd terug had Sassuolo zelfs de beste aanvalslinie in de Serie A, maar die eer zijn ze intussen kwijtgespeeld aan Inter.

Bij Milan wordt het een kaarsje branden voor twee sterkhouders die momenteel twijfelachtig zijn voor het duel. Zowel de Zweed Zlatan Ibrahimovic als de Deen Simon Kjaer lijken niet 100% speelfit te geraken voor deze topper. Milan kan alvast een fitte Zlatan, die met 10 goals mede op kop staat van het topschuttersklassement, gebruiken.

To Papu or not to Papu?

Drie uur later volgt in Bergamo de aftrap van Atalanta tegen AS Roma. Iedereen vreesde bij aanvang van de competitie een moeizaam seizoen voor de Romeinen, zeker toen ze op de openingsspeeldag met 3-0 de boot in gingen bij Hellas Verona. Maar sindsdien verloor AS Roma nog maar één keer, met name bij Napoli. De troepen van Paulo Fonseca draaien mooi mee bovenin, en dit nog steeds zonder de langdurig geblesseerde Nicolo Zaniolo.

Atalanta van zijn kant wist zich voor het tweede jaar op een rij te plaatsen voor de knock-outfase in de Champions League, een knappe prestatie van de provincieclub. Na een sterke seizoensstart sputtert echter al een tijdje de motor in eigen land, met slechts één zege in de voorbije vijf duels. Voor het eerst sinds enige tijd komt de club wat negatief in het nieuws. Zo liggen succescoach Gian Piero Gasperini en aanvoerder Papu Gomez al twee weken met elkaar in de clinch. Enkele dagen geleden plaatste de publiekslieveling nog een emotioneel bericht op Instagram dat op een soort van afscheid leek. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Dries Mertens buiten strijd

Tot slot mogen Lazio en Napoli in het Olympisch Stadion de dertiende speeldag afsluiten om 20u45. Het team van Simone Inzaghi kende maar een trage start dit seizoen. De aanvalsmachine zoals vorig jaar is nog niet op toerental gekomen. Ook tegen Club Brugge in de Champions League kropen de blauwe Romeinen door het oog van de naald. Aan clubtopschutter Ciro Immobile zal het alleszins niet liggen. De spits zit momenteel aan 12 goals in 14 matchen (Serie A + CL).

Geen vuiltje aan de lucht aan de andere kant bij Napoli, dat mooi meedraait in de top vijf van het klassement. Ook in de Europa League stootten de Napolitanen als groepswinnaar door naar de zestiende finales. Groot minpunt voor Napoli is het uitvallen van Dries Mertens, die in de verloren topper midweeks tegen Inter een blessure opliep aan de linkerenkel. De Rode Duivel is volgens een eerste rapport zo'n drie weken buiten strijd. Aan de andere kant is er een speler die zich meer en meer in de kijker weet te spelen sinds zijn komst naar Napoli in de zomer van 2019. Met zes goals in de competitie lijkt de Mexicaan Hirving Lozano zijn draai gevonden te hebben in Napoli.

Volg alle actie in de Italiaanse Serie A op de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van speeldag 13 in de Serie A

Zaterdag 19/12
Fiorentina - Hellas Verona (15u)
Sampdoria - Crotone (18u)
Parma - Juventus (vanaf 20u45 te zien op Eleven Sports 1)

Zondag 20/12
Torino - Bologna (12u30)
Benevento - Genoa (15u)
Cagliari - Udinese (15u)
Inter - Spezia (vanaf 15u te zien op Eleven Sports 1)
Sassuolo - Milan (vanaf 15u te zien op Eleven Sports 2)
Atalanta - AS Roma (vanaf 18u te zien op Eleven Sports 1)
Lazio - Napoli (vanaf 20u45 te zien op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top