Proximus Cycling eSeries, het nieuwe virtuele fietsplatform van Flanders Classics

Esports | Vanaf vandaag kunnen fietsfanaten kennismaken met de virtuele wereld van de Proximus Cycling eSeries, een gloednieuw online en gratis fietsplatform van Flanders Classics, in samenwerking met Proximus. Tussen 19 en 27 december kunnen deelnemers zich op de eerste uitdaging storten: de Paterberg challenge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de onvoorziene omstandigheden van 2020 moest iedereen op zoek naar veilige alternatieven en kwamen virtuele ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht. Ook zo bij Flanders Classics. In april werd Vlaanderens Mooiste op enkele weken tijd vervangen door de Ronde van Vlaanderen – Lockdown edition, de allereerste virtuele wielerwedstrijd voor profs, in beeld gebracht door Sporza en wereldwijd live te volgen.

“We kijken nog altijd trots terug op dat geslaagde project”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “We zagen met z’n allen niet alleen een spannende wedstrijd op rollen, maar merkten daarbij bovendien een verjonging in het publiek op. En laat dat laatste net één van de grootste drijfveren zijn om aan de slag te gaan met de Proximus Cycling eSeries. Op die manier proberen we als Flanders Classics om de meest innoverende te zijn.

Hoe gaat het in z’n werk?

Om aan de Proximus Cycling eSeries deel te nemen moeten deelnemers zich eerst registreren op het gloednieuwe platform, uitgebouwd door eSports specialist Team Meta. Eenmaal de rollen of smarttrainer aan de gaming software van RGT gekoppeld zijn, kan de fun beginnen. Deelnemen is gratis en ook binnen de RGT omgeving is het afsluiten van een abonnement niet nodig.

Op het platform van de Proximus Cycling eSeries zullen deelnemers op regelmatige basis challenges terugvinden waarop ze kunnen intekenen. In die uitdagingen moeten ze bijvoorbeeld hun beste tijd neerzetten op een bepaald segment. Starten doen we met de Paterberg, alom gekend als laatste helling uit de Ronde van Vlaanderen. Tussen 19 en 27 december kunnen deelnemers tijdens 10 tijdslots hun richttijd neerzetten. Eenmaal de challenge afgelopen is, worden heel wat deelnemers met toffe prijzen beloond.

De fietsomgeving weerspiegelt de realiteit”, vult Tomas Van Den Spiegel aan. “Tijdens de eerste challenge zal het écht voelen als de Paterberg. Op die manier moeten fans tijdens de wintermaanden onze klassieke wegen niet missen én krijgen liefhebbers wereldwijd de kans om kennis te maken met de wegen waar Flandriens jaarlijks voor spektakel zorgen.”

Ook Proximus twijfelde niet om zich aan dit nieuwe project te verbinden. Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer bij Proximus: “Proximus is steevast een voorloper geweest op het vlak van esports in België, en met dit initiatief zetten we die rol extra in de verf. Dankzij deze digitale uitbreiding van ons partnership met Flanders Classics kan de fietsende Belg thuis, in een fantastisch virtueel decor, samen met vrienden de befaamde hellingen beklimmen die we allemaal kennen van onze wielerklassiekers. Samen met de Proximus Cycling Challenge laat deze Proximus Cycling eSeries onze wielerfans dus toe om elkaar gans het jaar door te vinden, ook in de winter of bij slecht weer.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top