Ons Elftal van de Week

Sport | De competitie is halfweg en er is een team dat er duidelijk bovenuit steekt. Ondertussen heeft Westerlo zijn slechte start rechtgezet, de Kemphanen staan nu op één punt van de tweede plaats.

De vreugde bij Club NXT na de eerste overwinning enkele weken geleden verdween al snel na twee opeenvolgende nederlagen de laatste weken. Ook op bezoek bij Westerlo moesten de Brugse jongelingen met lege handen terug naar huis. De bezoekers kwamen via een strafschop van Baeten nochtans op voorsprong. Op het halfuur hingen de bordjes weer in evenwicht. Abrahams, die zijn niveau van vorig jaar terugvond, plaatste de bal mooi in de verste hoek. Nog eens een half uur later was de scheve situatie volledig rechtgezet. Van Eenoo hield, met zijn zesde van het seizoen, de drie punten in de Kempen.

Lierse en Deinze maakten er zaterdag een echte spektakelwedstrijd van. Petrov opende na negen minuten de score na een hoekschop en Jo Gilis verdubbelde de score na 30 minuten. Deinze kwam na de 2-0 meteen opzetten en Staelens trapte drie minuten later de aansluitingstreffer al hard in de rechterbenedenhoek. Kort na de rust leek de Lierse overwinning binnen na een heerlijke plaatsbal vanop afstand van Petrov. Maar opnieuw maakte Deinze vrijwel meteen de aansluiting, deze keer via Mertens. Op twaalf minuten van het einde maakte Mertens gelijk, maar de honger van de bezoekers was nog niet gestild. Deinze bleef aandringen en werd ook beloond. Uiteindelijk was het De Belder die zijn ex-club de das om deed.

De wedstrijd tussen Seraing en RWDM begon aan een hoog tempo en de 0-0 werd al snel van het bord geveegd. Lavie werd in de diepte gestuurd, hield twee verdedigers af en trapte de 0-1 tegen de touwen. Helaas was het openingsdoelpunt ook meteen het slotdoelpunt. Lavie bleef ronduit de gevaarlijkste man op het veld. Maar de Franse aanvaller kende geen geluk met de afwerking. RWDM had al twee keer het doelkader geraakt en had de wedstrijd dus op slot kunnen doen. Seraing groeide ook in de wedstrijd. In het laatste half uur kregen de Luikenaars nog enkele goede kansen, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Na de nederlaag van Seraing kon Union Saint-Gilloise alweer een gouden zaak doen in het klassement. De Brusselaars waren duidelijk de betere ploeg en creëerden kans na kans. Maar door een uitstekende Svedkauskas bleef het lang 0-0. Pas op tien minuten van het einde viel de goal van de bezoekers. Nielsen zette goed voor en Labeau kopte binnen in zijn eerste 20 seconden op het veld! De zege van USG kwam niet meer in gevaar en zo heeft Union alweer zeven punten voorsprong op het nummer twee, Seraing.