Smullen geblazen in knock-outrondes van Champions League en Europa League

Sport | De lotingen voor de achtste finales in de Champions League en de zestiende finales in de Europa League zijn bekend. Terwijl in de Champions League het duel tussen FC Barcelona en PSG in het oog springt, gaat de Europa League zijn volgende fase in met nog twee Belgische clubs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Remontada revisited

Dat Barcelona en PSG elkaar nog eens in de ogen kijken, moet de voetbalsupporter rijkelijk doen likkebaarden. Het wordt voor beide ploegen hun eerste confrontatie sinds de legendarische ontmoeting in het voorjaar van 2017. PSG won toen in het eigen Parc des Princes de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League met 4-0. Drie weken later zorgde Barcelona in Camp Nou echter voor een heuse 'remontada'. De Catalanen wonnen onder leiding van een uitmuntende Neymar, die enkele maanden later Barcelona voor een recordbedrag van 222 miljoen euro zou ruilen voor PSG, met 6-1. Barcelona stootte zo door, PSG bleef onthutst achter.

Naast Barcelona-PSG kwamen er nog enkele mooie affiches uit de trommel bij de loting voor de achtste finales van de Champions League. Het Manchester City van Kevin De Bruyne neemt het op tegen revelatie Borussia Mönchengladbach, dat verrassend tweede werd in groep B. Lazio, dat maar op het nippertje Club Brugge uit de tweede ronde hield, treft uittredend winnaar Bayern München. Het Atlético Madrid van Yannick Carrasco ontmoet Chelsea en Liverpool en Divock Origi kregen RB Leipzig voorgeschoteld. Borussia Dortmund, met Rode Duivels Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgan Hazard in de rangen, trof Sevilla.  Het Real Madrid van Thibaut Courtois en Eden Hazard wacht een lastige ontmoeting met Atalanta Bergamo. De laatste achtste finale bracht FC Porto en Juventus samen.

De heenwedstrijden staan op 16-17 en 23-24 februari op de planning. De returns volgen op 9-10 en 16-17 maart. Blijf alles op de voet volgen via Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.


Club Brugge en Antwerp tegen Belgische boemannen

Ook voor de Europa League werd er geloot voor de zestiende finales. De Europese competitie gaat nog verder met twee Belgische teams: Club Brugge, dat als derde uit de Champions League komt, en Antwerp. Gent en Standard strandden in de groepsfase.

Club Brugge werd gelinkt aan het Oekraïense Dinamo Kiev, terwijl Antwerp het moet opnemen tegen het Schotse Rangers. Zowel Dinamo Kiev als Rangers waren dit seizoen al de boeman voor een Belgische ploeg in Europa. Het belooft dus voor zowel Club als Antwerp geen makkelijke opgave te worden. Dinamo Kiev schakelde AA Gent uit in de play-offronde voor de Champions League. De Rangers waren in de groepsfase van de Europa League twee maal te sterk voor Standard.

Ook in de Europa League krijgen we naast de duels met de Belgische ploegen ook nog enkele partijen die in het oog springen. Zo mag Adnan Januzaj van Real Sociedad zich opmaken voor een terugkeer naar de club die hem ooit lanceerde op het internationale toneel. Sociedad werd namelijk gekoppeld aan Manchester United. Andere op papier leuke duels zijn Benfica – Arsenal, RB Salzburg – Villarreal, Granada – Napoli en Lille – Ajax.

De heenwedstrijden staan op 18 februari op de planning, de returns volgen een week nadien (25 februari). Blijf alle Europa League-actie volgen via de kanalen van VRT.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top