NBA opnieuw van start: Lakers op weg naar back-to-back?

Sport | Meestal hervat de NBA eind oktober, maar omwille van COVID-19 is de kalender dit jaar flink door elkaar geschud. Maar de NBA pakt uit met een groot geschenk voor de basketballiefhebbers, want de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie herneemt net voor Kerstmis, op 22 december, opnieuw het kampioenschap. De Los Angeles Lakers zijn favoriet om zichzelf als kampioen op te volgen, maar andere teams zijn natuurlijk ook tuk op de kampioenstitel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen 2021 NBA begint met een geweldige line-up, en wat voor een: de derby van Los Angeles, met de Lakers tegen de Clippers. Of de titelverdediger tegen een van de ploegen die ook in de running is voor de Larry O'Brien NBA-kampioenschapstrofee.

Met nog een paar dagen te gaan voor het hernemen van het kampioenschap hebben de bookmakers hun voorspellingen voor het komende seizoen onthuld. Het is niet verwonderlijk dat Lebron James en zijn ploegmaten favoriet zijn, en geen klein beetje. Dan volgen de Brooklyn Nets van Kyrie Irving en Kevin Durant (die zijn rentree viert nadat hij anderhalf jaar geleden zijn achillespees scheurde), de Bucks van Giannis Antetokounmpo, de Clippers van het duo Kawhi Leonard en Paul George en tenslotte de Celtics van Tatum en co.

Een goed onderhandeld off-season voor de Lakers

Eens de titel binnen na een zege tegen Miami Heat, stuurde de Lakers de spelers op vakantie met een gerust gemoed. Nou ja, niet allemaal, want het kampioenschapsteam bestond uit 10 spelers die einde contract zouden vallen en dus met andere ploegen uit de profbasketcompetitie konden praten. 

Rob Pelinka, de General Manager van de Lakers en een gewezen Kobe Bryant-agent, heeft dus zijn handen vol gehad met het samenstellen van een team dat in staat is om een 18e titel te winnen en zo een back-to-back te realiseren. Het minste wat je kan zeggen, is dat Pelinka het behoorlijk druk heeft gehad. Inderdaad, aan het begin van het seizoen hebben we de indruk dat de Lakers nog sterker zijn geworden, en dat wil toch wat zeggen! 

Vooral belangrijke wisselspelers als Alex Caruso, Kentavious Caldwell-Pope en Markieff Morris hebben hun contract verlengd. Vervolgens, met Rajon Rondo die naar Atlanta vertrokken is, hebben de Lakers de Duitser Denis Schröder van OKC aangetrokken. De Duitse spelverdeler, hij was dit jaar een van de laureaten van de ‘Sixth Man of the Year’-trofee, is een grote versterking, net als de laureaat van die trofee zelf, Montrezl Harrell, die overkomt van de… LA Clippers! Straf, maar dat is nog niet alles. De verdediger Marc Gasol en Wes Matthews versterken ook de rangen van de regerende kampioen.

James en Davis... op lange termijn! 

Maar Rob Pelinka heeft nog twee krachtstoten uitgehaald: hij heeft de contracten verlengd van zijn twee sterren, Anthony Davis en Lebron James. De eerste komt stilaan in de beste jaren van zijn leven en heeft een vijfjarig contract getekend voor zo’n 190 miljoen dollar. 
 
De tweede, LBJ, heeft een contract getekend tot 2023. En de datum op dat contract is niet onbelangrijk, want over drie jaar zal Bronny, de zoon van Lebron James, kunnen meedoen in de NBA Draft. Er is dus een scenario mogelijk waarin vader en zoon zich op een dag op hetzelfde basketveld van een profcompetitie zouden kunnen bevinden met hetzelfde truitje om hun schouders.
Lebron James nadert de 40, maar als hij zijn levensstijl handhaaft, zal hij er over drie jaar nog bij zijn. De King kan zo zijn droom om met zijn zoon te spelen verwezenlijken. 

Maar voor het zo ver is, maken we eerst plaats voor seizoen 2021, dat nog steeds enkele prachtige topaffiches en wedstrijden belooft, ondanks het feit dat de wedstrijden zonder publiek plaatsvinden.

Volg het nieuwe NBA-seizoen op Eleven Sports. Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod  van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top