Kramaric verricht mirakels bij Hoffenheim

Bundesliga | Met zeven doelpunten in evenveel wedstrijden spreidt Andrej Kramaric zijn talenten dit seizoen ruimschoots tentoon in de Bundesliga. Zijn club Hoffenheim staat aan de vooravond van een belangrijke wedstrijd tegen Leipzig woensdag en zal zijn kunde zeker kunnen gebruiken. En te bedenken dat de speler vier speeldagen miste door het coronavirus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met slechts 12 verzamelde punten in 11 matchen is de seizoensstart van Hoffenheim niet denderend te noemen. De club staat als grijze muis op de 12de plaats in de Bundesliga en lijkt de Europese ambities al te laten varen. Het seizoen is nog lang, dat is waar, maar de achterstand wordt ook steeds groter en de ploegen die over hen springen steeds talrijker.
 
Nog niets is echter verloren voor Hoffenheim in 2020-2021. Ze kunnen bijvoorbeeld nog rekenen op aanvaller Andrej Kramaric, die sinds het hernemen van het seizoen de club op zijn schouders lijkt te dragen. In de 7 wedstrijden die hij kon spelen – en wanneer hij dus niet in aanraking is gekomen met het coronavirus – heeft hij 7 keer de touwen gevonden. En als we de Europese matchen bij die van de Beker rekenen, tellen we 11 doelpunten in 11 wedstrijden!
 
Scherpschutter
 
Kramaric is niet zomaar een speler. Sinds het begin van zijn carrière toonde hij zich altijd als een afwerker. Vorig jaar eindigde hij het seizoen met 12 doelpunten in 19 wedstrijden. En als hij geen last had gehad van zijn knie, waardoor hij de eerste 7 wedstrijden van het seizoen moest missen, zou hij ongetwijfeld nog een beter resultaat neergezet hebben.
 
Zijn statistieken zien er al goed uit van toen hij nog in Kroatië voetbalde. Tussen 2009 en 2012, aan het begin van zijn carrière bij Dinamo Zagreb, scoorde hij gemiddeld om de vijf wedstrijden. Bij Lokomotiva Zagreb werd dat een op de twee matchen. Uiteindelijk, bij Rijeka, maakte hij er zo goed als een goal per match van. Pas bij Leicester, waar hij merkbaar minder op het veld stond, stagneerde zijn opmars. Maar in Hoffenheim heeft hij zijn oude ritme van een goal per twee wedstrijden teruggevonden.
 
Tegen een betere verdediging
 
Hoffenheim zal het torinstinct van Kramaric nodig hebben tegen RB Leipzig. De gewezen halvefinalisten in de Champions League staan op de derde plaats in het klassement op slechts één punt van leider Leverkusen en zijn al vijf opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Hoffenheim daarentegen kon al vijf keer niet winnen.
 
Het is een feit dat Leipzig op een sterke verdedigingslinie kan rekenen. In 11 speeldagen in het kampioenschap moest de ploeg van Red Bull slechts 9 tegendoelpunten slikken, en dat maakt van hen de ploeg met de beste verdediging van Duitsland. Net daarom zijn de talenten van Kramaric broodnodig: Hoffenheim zal geen tien kansen krijgen om te scoren.
 
Mis niets van de Bundesliga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.
 
De kalender voor de 12de speeldag van de Bundesliga
 
Dinsdag 15/12
Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach (18u30)
Stuttgart – Union Berlin (20u30)
Werder Bremen – Borussia Dortmund (20u30 op Eleven Sports 2)
Hertha BSC– Mainz 05 (20u30)
 
Woensdag 16/12
Schalke 04 – Freiburg (18u30)
Bayern München – Wolfsburg (20u30 op Eleven Sports 3)
Hoffenheim – RB Leipzig (20u30)
Arminia Bielefed – Augsburg (20u30)
Köln – Leverkusen (20u30)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top