Een schijnwerper op de familie Coppola in Proximus VOD

Films | De familie Coppola staat bol van het talent en heeft ruimschoots een plaatsje in de annalen van de filmgeschiedenis verdiend. Daarom zet de VOD catalogus van Proximus Pickx hun beste werk deze week in de kijker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

On the Road

Sal paradise (Sam Riley) is het alter ego van de Amerikaanse auteur Jack Kerouac. In 1957 pende hij in het boek ‘On the Road’ neer hoe hij met zijn vrienden meermaals het Noord-Amerikaanse continent doorkruiste, op zoek naar avontuur en hedonistisch plezier. In 2012 werd de roman, die gezien wordt als een mijlpaal in de Amerikaanse beatnik-subcultuur, herwerkt tot de gelijknamige film. Daarin spelen onder anderen Kristen Stewart, Amy Adams, Elisabeth Moss, Kirsten Dunst, Steve Buscemi en Viggo Mortensen mee, een ware sterrencast dus.
 
Francis Ford Coppola trad voor deze roadmovie op als producer. De regie is van Walter Salles, die enkele jaren eerder met Dark Water zijn eerste Hollywoodfilm maakte. ‘On the Road’ werd op het filmfestival van Cannes genomineerd voor de Gouden Palm.

‘On the Road’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Great Gatsby (1974)

Francis Ford Coppola herwerkte de klassieke Amerikaanse roman ‘The Great Gatsby’ van F. Scott Fitzgerald voor het grote doek in de jaren 70. Aanvankelijk was het scenario van Truman Capote, maar toen hij te ver van het bronmateriaal afweek, werd hij ontslagen en werkte Coppola de tekst af. In het beroemde verhaal raakt Nick Carraway (Sam Waterston) gefascineerd door zijn buurman Jay Gatsby (Robert Redford). De steenrijke Gatsby leidt een extravant leven vol feestjes, kennelijk enkel om Daisy (Mia Farrow) voor hem te winnen.
 
In 2013 waagde Baz Luhrmann zich nog eens aan het verhaal met een wat moderner jasje, maar voor een adaptatie die dicht bij de originele tekst blijft, is de versie uit 1974 zeker aan te raden.

‘The Great Gatsby’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Bram Stoker’s Dracula

In 1992 wilde Francis Ford Coppola een eigen interpretatie geven aan het klassieke horrorverhaal over graaf Dracula. Hij wilde het personage eens op een andere manier tonen, en dus niet met een cape en naar achter gekamde haren zoals het cliché voorschrijft. Gary Oldman kruipt in de huid van de vampier. Naast hem zien we Winona Ryder, Anthony Hopkins en, voor iedereen in de jaren 90 erg verrassend, Keanu Reeves.
 
Reeves was toen enkel nog maar bekend door de ‘Bill & &Ted’-films, waarin hij een heel andere rol speelde. Zeven jaar voor zijn hoofdrol in ‘The Matrix’ had hij het nog moeilijk om ernstig genomen te worden en zijn acteerprestatie staat nog steeds te boek als een van de grootste castingblunders ooit. Maar zelfs zijn povere prestatie doet geen afbreuk aan wat Gary Oldman neerzet. Ondanks Reeves wordt het acteerwerk doorgaans de hemel in geprezen.

‘Bram Stoker's Dracula’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Godfather I & II

Hoeven we The Godfather en zijn sequel nog voor te stellen? Deze misdaadfilm van Francis Ford Coppola geldt sinds de jaren 70 als één van de beste films ooit gemaakt en betekende voor James Caan, Robert Duvall en een destijds onbekende Al Pacino hun definitieve doorbraak in Tinseltown. In totaal werd de film voor elf Oscars genomineerd, maar won slechts drie beeldjes: die voor Beste Film, Beste Acteur (Marlon Brando) en Beste Scenario. Geen wonder dat uitspraken zoals "I'll make him an offer he can't refuse" hun weg hebben gevonden in de hedendaagse cultuur.
 
De film blies het gangsterfilmgenre nieuw leven in en dat was niet op zijn minst te danken aan de ongewone beeldtaal die Coppola en cameraman Gordon Willis hanteerden. Waar het in die tijd een trend was om snelle beelden af te wisselen met korte scènes, leverden Coppola en de zijnen een film af met trage bewegingen en diepgaande scènes.

‘The Godfather’ delen 1 en 2 zijn beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!
 

The Rainmaker

De titel van deze rechtbankfilm van Francis Ford Coppola verwijst naar het hoofdpersonage Rudy Baylor, vertolkt door Matt Damon. Baylor is een jonge advocaat die werk zoekt in Memphis en een 'rainmaker' wil worden, een advocaat die in het geld zwemt. Aanvankelijk moet hij kleine rechtszaken aan de lopende band afwerken. Zijn kansen keren wanneer hij samen met een collega (Danny DeVito) de belangen moet verdedigen van een moeder van een jonge leukemiepatiënt. Ze willen procederen tegen een verzekeringsmaatschappij die weigert om de operatiekosten van de jonge leukemiepatiënt te betalen. 
 
Een minpuntje van de film is dat Matt Damon eigenlijk nog wat te jong is om de rol van advocaat Rudy Baylor overtuigend neer te zetten. Het is dan ook niet Damon maar zijn collega Danny DeVito die de film draagt met zijn grappige en eigenzinnige vertolking.

‘The Rainmaker’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top