Triest Champions League-einde voor Inter en Romelu Lukaku

Sport | De laatste speeldag in groep B van de Champions League, met Real Madrid, Borussia Mönchengladbach, Shakhtar Donetsk en Inter, voorzag nog verschillende scenario’s. Helaas voor Inter en Romelu Lukaku kwam het gewenste plan er niet uit tegen Shakhtar. Na een 0-0 gelijkspel is Inter zelfs Europees uitgeschakeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie had bij aanvang van de Champions League durven denken dat Real Madrid en Inter de laatste speeldag van de groepsfase zouden ingaan als nummers drie en vier in groep B? En toch konden beide teams nog voorbij Gladbach en Shakhtar geraken. Maar voor Inter was de opdracht een tikkeltje ingewikkelder dan voor Real.

De Madrilenen, zonder Eden Hazard, maar met Thibaut Courtois, deden wat ze moesten doen. In eigen huis won de Koninklijke met 2-0 van de Duitsers van Mönchengladbach. Wie anders dan Karim Benzema bevrijdde Real met twee goals.

Inter van zijn kant moest ook de zege proberen binnenrijven tegen Shakhtar Donetsk. En bijna zat er een droomstart in voor de Italianen, maar een bal van Lautaro Martinez spatte na zes minuten uiteen op de lat. Voorts wist de eerste helft weinig te bieden. Wanneer het nieuws binnen sijpelde dat Real aan het winnen was tegen Gladbach, kregen de Milanezen een boost. Een zege zou dan alsnog de tweede plaats betekenen. Twee kopballen van Lukaku werden telkens gepareerd door Shakhtar-keeper Anatoliy Trubin. In de slotfase kreeg invaller Alexis Sanchez nog een uitstekende kopbalkans, maar Lukaku stond ongelukkig in de weg. De laatste kans was voor Christian Eriksen, zijn schot werd door Trubin over de lat getikt.

Het verdict voor Inter is bikkelhard. Met zes punten eindigt het Inter van Lukaku op de laatste plaats. Shakhtar mag als derde naar de Europa League. Gladbach en Real Madrid, dat nog groepsleider werd, stoten door op het kampioenenbal.

Nerveus Ajax raakt niet voorbij Atalanta

In groep D stond er evenzeer een heuse finale op het spel. Ajax en Atalanta mochten namelijk in een onderling duel uitmaken wie met Liverpool zou doorstoten naar de knock-outfase. De opdracht voor Ajax in de eigen ArenA was simpel: winnen. Zoniet werd het Europees overwinteren in de Europa League. Ondanks het vele, Nederlandse balbezit wist Ajax echter niet te scoren. En na een rode kaart voor Ryan Gravenberch gaf Luis Muriel de Amsterdammers alsnog het deksel op de neus. Met de 0-1 uitzege stootte zo Atalanta voor het tweede jaar op een rij door naar de achtste finales van de Champions League.

In dezelfde poule eindigde Liverpool als groepwinnaar. De Reds sloten de groepsfase af met een 1-1 gelijkspel bij het reeds uitgeschakelde FC Midtjylland. Divock Origi mocht starten in de spitspositie, maar het was Mo Salah die voor Liverpool wist te scoren. Alexander Scholz, ex-verdediger van Lokeren, Standard en Club Brugge, zette vanop de penaltystip de definitieve 1-1 op het bord.

Eerste CL-goals voor Mbappé

Tot slot werd gisterenavond ook nog het duel tussen PSG en Istanboel Basaksehir afgewerkt. Een dag later dan gepland, want dinsdagavond werd het duel gestaakt na een racisme-incident. De match zelf was niet echt een eerlijke krachtmeting. De tandem Neymar-Mbappé rolde de Turken, waar Nacer Chadli en Boli Bolingoli invielen, op met respectievelijk 3 en 2 goals. Het waren voor Mbappé de eerste goals in de CL dit seizoen.

Dankzij de zege eindigt PSG als groepswinnaar in groep H. Niet Manchester United, maar RB Leipzig vergezelt de Fransen in de achtste finales. Man Utd speelt na de winter Europa League-voetbal.
 
Blijf alles omtrent de Champions League op de voet volgen via Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top