Deze sterren behaalden hun diploma pas op latere leeftijd

Celebrities staan meestal niet meteen bekend omwille van hun academische prestaties. Toch beschikken meer sterren dan je denkt over een mooi diploma. Deze vijf haalden hun diploma pas op latere leeftijd.

Vincent Kompany

Naast trainer van Anderlecht en voormalig topverdediger van onder meer Manchester City en de Rode Duivels mag Vincent Kompany zichzelf ook Master in Business Administration noemen. Hij behaalde zijn diploma aan de prestigieuze Manchester Business School in 2017 als kapitein van The Citizens. Vince the Prince toonde zich apetrots met zijn prestatie.  "Onderwijs is altijd belangrijk geweest in mijn leven. Mijn moeder gaf me dat als kind al voortdurend mee. Dit diploma voelt dan ook als een eerbetoon aan haar", klonk het bij de diploma-uitreiking.

Arnold Schwarzenegger

Ook al zal Arnold Schwarzenegger voor eeuwig en altijd vereenzelvigd worden met de uitspraak "I'll be back", toch beschikt de voormalige bodybuilder naast een indrukwekkend spierenarsenaal ook over een mooi diploma. In 1979, toen hij reeds te boek stond als de beste bodybuilder ter wereld, behaalde de acteur een bachelordiploma in International Marketing en Business Administration. Dat diploma speelde vooral een rol in zijn succesvolle gooi naar het gouverneurschap van Californië. Volgens professor Rhea S. Das "realiseerde Schwarzenegger zich dat een gebrek aan een diploma een gat zou zijn in zijn geloofwaardigheid".

Brian May

De legendarische gitarist en bandlid van Queen heeft naast vele muzikale klassiekers ook een doctoraat in de astrofysica aan het prestigieuze Imperial College in Londen op zijn palmares staan. Hij zette in eerste instantie zijn proefschrift on hold, toen de band rond frontman Freddie Mercury hoge toppen begon te scheren, maar keerde in 2007 terug naar zijn alma mater om na 37 jaar zijn doctoraat over interstellair stof af te ronden.

Eva Longoria

Eva Longoria is vooral bekend omwille van haar rol als Gabrielle Solis in 'Desperate Housewives'. Tussen 2010 en 2013 schipperde de Amerikaanse actrice echter tussen de set en de schoolbanken, want aan California State University behaalde ze een masterdiploma in Chicano Studies (een culturele beweging van Mexicaanse Latino's in de VS in de jaren 60).

Steven Spielberg

'Jaws', 'E.T.', 'Indiana Jones', 'Jurassic Park' en 'Schindler's List'. Stuk voor stuk filmklassiekers van de hand van Steven Spielberg. Toch had de meest succesvolle regisseur aller tijden nog ergens een rekening open staan. In het eerste semester van 2001 wijdde hij zich aan een paper voor zijn laatste vak van zijn bachelor in Film- en Elektronische Kunsten aan California State University, zodat hij 37 jaar na datum toch dat diploma te pakken had.

Muziek

Bekijk alles
Top