De fans van KVC Westerlo keken zondag wellicht even raar op toen ze het wedstrijdblad van Westerlo - Lommel onder ogen kregen. Na maanden van niet-selecties stond Basilio Ndong plots weer in de basis. Bob Peeters legde na de match uit waarom hij de vinnige linksachter uit de Westelse vergeetput haalde.
Ndong kwam vorige winter naar het Westelse Kuipje, maar beleefde nog niet veel plezier aan zijn verblijf in België. In de openingsmatch van dit seizoen stond de international van Equatoriaal Guinea in de basis tegen Lierse Kempenzonen; een weekje later zat hij op de bank tegen Union en nadien verdween hij gewoon uit de selectie van Peeters. Tot nu dus...

"Mabea had de voorbije dagen wat problemen met de voet en de enkel", recapituleerde Peeters. "Hij zei me dat hij wel kon spelen, maar ik vond het beter dat hij dan gewoon langs de kant bleef. Als alternatief hebben we Janssens, maar dat is meer een aanvallende back. En dan was er nog Ndong. En als er nu één speler is die de snelheid en de wendbaarheid heeft om te concurreren met Lommelwinger Moreno, dan is hij het wel. Hij heeft het dan ook geweldig gedaan."

Spirit

Ndong werd in de kleedkamer dan ook even aangehaald door Peeters. "Ik heb gezegd dat dit de spirit is die ik van mijn spelers verwacht. Sommigen zitten niet altijd in de selectie, maar ik wil dat iedereen er staat als ik ze nodig heb. Zo moet voetbal zijn. Nu is de druk op Mabea weer wat opgevoerd en zo duwt iedereen elkaar naar een beter niveau."