De beste films en series over tijdreizen

Series | Tijdreizen fascineert en intrigeert. Het is geen wonder dat men in de kunst, literatuur en filmwereld voor inspiratie naar dit magische, maar ook gevaarlijke fenomeen heeft gekeken. Proximus Pickx heeft een lijst samengesteld met de 5 films of series die je absoluut moet bekijken om dergelijk avontuur te beleven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Doctor Who

Het is onmogelijk om over tijdreizen te praten zonder de langstlopende cultserie in de popcultuur, ‘Doctor Who’, te vernoemen. De serie werd uitgezonden op de BBC tussen 1963 en 1989, en vervolgens hervat in 2005. De verhalen van de Doctor die door tijd en ruimte reist, blijven fascineren. De Time Lord beschermt de aarde tegen aanvallen van vijanden aan boord van zijn schip, de TARDIS, die hem naar alle uithoeken van het universum en in alle tijdperken brengt.

Doctor Who is zeer gehecht aan mensen en hij wordt vaak gevolgd door een metgezel aan zijn zijde. De serie behandelt in het bijzonder de mogelijke paradoxen van tijdreizen, met humor maar ook met emotie, en trekt de fans naar een uniek universum.

Looper

Een criminele organisatie gebruikt tijdreizen om de lichamen van tegenstanders die ze willen elimineren, te verbergen. De "loopers", echte ingehuurde moordenaars, liquideren slachtoffers met gemaskerde gezichten tegen een groot bedrag ... Totdat de organisatie besluit de "loopers" te liquideren om te voorkomen dat het geheim van tijdreizen ontdekt wordt door de autoriteiten. De “loopers” van de toekomst worden teruggestuurd in de tijd en worden gedood door de jongere versie van zichzelf ...

12 Monkeys

Als het over tijdreizen gaat, kan deze film uit 1995 niet ontbreken. Met Bruce Willis, Brad Pitt en Robert De Niro ben je getuige van een straf staaltje acteerwerk. Een meesterwerk pur sang. In het jaar 1996 zijn 5 miljard mensen omgekomen door een virus en in het jaar 2035 leeft de mens ondergronds. James Cole (Bruce Willis) keert terug in de tijd om het virus te bestrijden, maar wordt per vergissing in het jaar 1990 gezet. Ze vermoeden dat hij gek is en hij moet een manier zien te vinden om iedereen te overtuigen van zijn gelijk… ‘12 Monkeys’ kreeg in 2015 een remake in de vorm van een serie die vier seizoenen liep.

About Time

Tijdreizen komt ook voor in romantische komedies. In 'About Time' ontdekt Tim dat de mannen in zijn familie de vreemde kracht hebben om terug te keren naar hun herinneringen. Dit vermogen is dus beperkt tot het verloop van hun eigen leven: ze kunnen alleen hun verleden verbeteren. Tim ontmoet de vrouw van zijn leven en gebruikt zijn macht om deze relatie te corrigeren. Hij zal echter ontdekken dat het lot hem niet wil sparen, en dat zijn gave hem niet toelaat de obstakels van het leven te vermijden.

Back to the Future

Een filmsaga die in de jaren 80 en 90 bijzonder populair was. In 'Back to the Future' kan je de avonturen van Marty McFly en de verwarde wetenschapper Doc Emmet Brown volgen. Marty bevindt zich per ongeluk 30 jaar in het verleden, nadat de Doc een tijdmachine ontwikkelde, een DeLorean DMC-12. Hij gaat op zoek naar de Doc uit het verleden zodat hij hem terug kan sturen naar de toekomst. Er is één groot probleem. Het is onmogelijk om in 1955 plutonium te vinden, een element dat nodig is voor de tijdmachine. Er is nog een valkuil. Wie iets aanpast in het verleden, zorgt ook voor gevolgen in de toekomst. Biff Tannen ontdekt dit ook en hij smeedt plannen om zijn toekomst te verbeteren. Het is aan McFly en Brown om dit te voorkomen…

Opvallend: in de films werden enkele voorspellingen gedaan hoe de toekomst eruit zou zien in het jaar 2015. De filmmakers voorspelden onder meer dat er met een vingerafdruk zou kunnen betaald worden, er werd gewag gemaakt van een soort tablet, videobellen kwam er in voor, net als iets wat op cameradrones leek.

Back to the Future I en II zijn beschikbaar via Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top