The Weeknd beleefde een memorabel 2020: 5 leuke weetjes over de Canadese artiest

Hij is de meest gedraaide artiest van de Belg op Spotify, en laat daarmee Billie Eilish en Drake achter zich: The Weeknd kroonde zich het afgelopen jaar tot de koning van de muziekstreamingdiensten, onder meer dankzij het succes van zijn vierde studioalbum ‘After Hours’ waarop de monsterhit ‘Blinding Lights’ prijkt – een veelgebruikt nummer op de populaire video-app TikTok. Dit zijn vijf wist-je-datjes over de Canadese zanger.

Hij is een drop-out

Abel Makonnen Tesfaye, zoals The Weeknd echt heet, hield de schoolbanken op zijn 17e voor bekeken. Hij overtuigde zijn beste vriend, La Mar Taylor, om er samen op uit te trekken. “Op een weekend gooiden we enkele matrassen van onze ouders in een aftandse bestelwagen en vertrokken, om nooit meer terug te keren”, vertelde hij ooit aan MTV. Aan dat bewuste weekend wijdde hij zijn podiumnaam.

Auteursrecht op The Weekend

Zijn podiumnaam was initieel The Weekend – met derde ‘e’ – maar wanneer zijn ster begon te rijzen kreeg hij af te rekenen met een andere Canadese artiest die dezelfde naam gebruikte. Bijgevolg liet hij de derde ‘e’ vallen.

Hij heeft jarenlang gedatet met een supermodel

The Weeknd heeft jarenlang een relatie gehad met het bekende model Bella Hadid, maar dat ging op een bepaald punt over in een knipperlichtrelatie. Hij was al sinds zijn 18e aan het daten met de beste vriendin van Kylie Jenner en vormde een heus sterrenkoppel met het Amerikaanse fotomodel.
 
In 2016 splitte het koppel een eerste keer, waarna The Weeknd enkele maanden met actrice/zangeres Selena Gomez datete. In april 2018 waren de brokken tussen Hadid en The Weeknd gelijmd en vormden de twee weer een koppel. In augustus 2019 kwam het bericht dat het paar alweer uit elkaar was gegaan, en tot dusver bleef een hereniging uit. De twee blijven wel vrienden.

Hij kent zijn eigen teksten niet

Komt niet zelden voor bij wereldartiesten met een uitvoerig oeuvre. Ook The Weeknd kent lang niet al zijn teksten. Zo bekende hij ooit dat hij niet eens weet wat hij zegt tijdens sommige passages op zijn mixtape ‘Thursday’. Dus als je ooit luistert naar The Weeknd en maar niet begrijpt wat hij aan het zingen is: breek er je hoofd niet over, The Weeknd weet het hoogstwaarschijnlijk zelf niet.

Hij leefde ooit in een spookhuis

Naar verluidt zou het spoken in het optrekje dat The Weeknd vier jaar geleden huurde in de Hollywood Hills. “Ik heb last van slaapverlamming”, vertelde hij destijds. “Ik hoor ’s nachts soms stemmen. Ik heb me laten vertellen dat de heuvels vroeger een begraafplaats van de Indianen waren. Maar misschien is het de wind.” Intussen bezit de zanger meerdere huizen, waaronder een penthouse in Beverly Hills van dik 25 miljoen dollar.

Muziek

Bekijk alles
Top