NumberOne CSGO: de finalisten zijn bekend, TheDice mikt op een derde titel

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen dinsdag vond de laatste speeldag plaats van de groepsfase van NumberOne’s stage 4. Het Counter Strike: Global Offensive-circuit gaat zijn laatste play-offs van 2020 in voor de jaarlijkse grote finale.

Na een jaar van competitie zal het door LouvardGame georganiseerde circuit eindelijk zijn afloop kennen. Maar daarvoor moeten zes teams elkaar nog tegenkomen in de play-offs van de vierde en laatste etappe van het CSGO-kampioenschap.

In dit stadium vinden we een bij de toeschouwers bekend team: TheDice. Na twee titels en een tweede plaats is de Franse organisatie weer dicht bij het plaatsen van haar naam aan de top van de Legend Stage. Met recht en reden. De bende van XpG lijkt met zes overwinningen en slechts één gelijkspel goed op weg om wraak te nemen na de verloren finale tegen LowLandLions (nu Maestro). Ter herinnering, de play-offs gaan door in BO3-wedstrijden. Dat kan de machtsverhoudingen aanzienlijk veranderen.

Opgelet ook voor nieuwkomer webSPELL, dat iedereen verraste door mooi als tweede te eindigen! Alleen de leider en de ex-Panthers Never Surrend (ex-PNS) zijn er dit seizoen in geslaagd om punten van hen af te snoepen. Daarom zijn Maxez, RayZer, Yeneurs, Derly en Sivolts, net na de leider met een totaal van 15 punten, rechtstreeks gekwalificeerd voor de halve finales.

Zij zullen tegenover de winnaar staan van het duel tussen Apologis en UBITEAM. De laatstgenoemde, die in de vorige editie verrassend de derde plaats opeiste, had deze keer meer moeite om zich te kwalificeren. Met slechts negen punten en de laatste kwalificatieplaats lijkt hun taak moeilijk. De rollen zijn dus omgekeerd in deze stage 4 met Apologis dat terug op de voorgrond treedt. Met hun derde plaats mogen de Fransen dromen van een halve finale. Ook al was hun onderlinge confrontatie met webSPELL in de groepsfase (8-16) snel beslist, kapitein ninis en co zijn nog steeds het enige team dat TheDice sinds het begin van deze competitie heeft doen struikelen. Het is dus niet uitgesloten dat dit deel van de eindtabel voor vuurwerk zorgt.

Aan de andere kant vinden we de regerende kampioen, namelijk Maestro, tegenover ex-PNS. Met een gelijk aantal punten (12) zal het interessant zijn om te zien welke van deze twee teams het sterkst zal zijn in een BO3. Hoewel Maestro een klein psychologisch voordeel heeft, mogen we niet vergeten dat ex-PNS een van de enige teams is dat won van webSPELL.

Tot slot, hoewel TheDice de grote favoriet is, lijkt er op voorhand niets beslist. Of het nu gaat om het drieledige format of om de prestaties van de teams, die hebben laten zien dat ze in staat zijn om elke tegenstander neer te halen, deze eindfase belooft nog een paar leuke verrassingen.

De grote finale in het vizier

Na deze vierde editie zullen de acht teams die het hele jaar door een maximum aan punten hebben gescoord, of het nu gaat om Legend Stage, Challenger Stage of Kayzr League, elkaar treffen op een geweldig eindtoernooi. Afgelopen dinsdag kondigden de organisatoren van de tour de speeldata aan. Op 8, 9 en 10 januari strijden de gekwalificeerde teams in een eindtoernooi om het leeuwendeel van de prijzenpot van €20.000.

Terwijl Apologis, TheDice, Maestro, Semper Fidelis, FWRD, Exalty en de ex-PNS’en verzekerd zijn van kwalificatie, kan UBITEAM er nog van dromen. Om zich te kwalificeren moeten ze ten minste de vierde plaats van deze Legend Stage pakken om 110 punten te sprokkelen en Sector One voorbij te steken. Sector One zou dan van de 7e naar de 9e plaats zakken na ex-PNS en UBITEAM.

Maar dit alles zullen we pas weten aan het einde van het lange weekend in januari, dat het nieuwe jaar op de best mogelijke manier opnieuw zal lanceren!

Copyright afbeelding: LouvardGame

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top