Ons Elftal van de Week

Sport | Union gooide al hoge ogen dit seizoen en is momenteel de fiere leider. Maar door de nederlaag tegen Seraing zien de Brusselaars wel hun voorsprong slinken. Voorlopig dus nog geen ‘runaway’ kampioen in 1B en dat komt de spanning alleen maar ten goede.

De vreugde bij Club NXT was vorige week groot toen het zijn eerste driepunter van het seizoen pakte. Maar op bezoek bij Deinze was het andere koek. Deinze domineerde de wedstrijd en verzamelde ook de meeste kansen. Toch bleef het lang 0-0. Pas een kwartier voor tijd beloonde de thuisploeg zijn aanvallende intenties. Een gekraakt voorzet-schot van Staelens werd goed binnengekopt door een alerte Mertens. Dankzij de winst blijft Deinze op een gedeelde derde plaats met Lommel en Westerlo.

Lierse begon bijzonder goed aan zijn wedstrijd tegen Westerlo. De Pallieters hadden na twintig minuten al twee superkansen via Berkoe en Placca. Respectievelijk de paal en een uitstekende redding van Özer voorkwamen de 1-0. Nadien nam Westerlo het initiatief over, en zij hadden het geluk wel aan hun zijde. Abrahams lokte net voor rust een discutabele strafschop uit en Brüls zette hem goed om: 0-1. Na de rust waren de kansen heel schaars en zo kan Westerlo opnieuw met winst aansluiten.

Lommel maakte afgelopen weekend indruk thuis tegen RWDM. De Limburgers moesten wel hun doelman Svedkauskas bedanken dat het niet meteen 0-2 stond. Maar het aanvallende compartiment deed het net als de doelman uitstekend. Zaroury scoorde de enige goal in de eerste helft, maar na de rust trilden de netten iets vaker. Ugalde werkte uitstekend af en zorgde met zijn ‘brace’ voor de 3-0-tussenstand met nog 20 minuten te spelen. Moreno dikte laat in de wedstrijd nog aan tot 4-0.

Seraing tegen Union Saint-Gilloise, dat was dé topper van de speeldag. Union had in de eerste tien minuten twee goede kansen maar de openingsgoal viel toch aan de andere kant. Mikautadze en Bernier rolden met een een-twee de Brusselse verdediging op en Bernier werkte de actie met wat geluk af. De beide teams maakten er nog een echte topper van maar goals kregen we helaas niet meer te zien. In het klassement pakt achtervolger Seraing drie punten terug op leider Union, het verschil is nog maar vier punten.