Clement neemt opnieuw Club NXT-kwartet op in Champions League-selectie

Jupiler Pro League | Club Brugge speelt woensdagavond haar laatste Champions League-troeven uit. De landskampioen mag eigenlijk niet verlezen van Zenit om de derde plaats in de groep (en overwintering in de Europa League) veilig te stellen en kan bij winst misschien zelfs nog hopen op een verlengd verblijf in de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De clash tegen de Russen is dus wellicht de belangrijkste match van het (na)jaar voor Philippe Clement en zijn troepen. Vier youngsters van 1B-team Club NXT mogen mee proberen om een goed resultaat neer te zetten tussen de 'grote jongens'. Clement selecteerde namelijk een Club NXT-speler in elke linie.

Concreet houdt dat in dat Lammens (doel), Van der Brempt (verdediging), Van den Keybus (middenveld) en Badji (aanval) straks mee op de fiche staan op het kampioenenbal. Of ze ook effectief op de dansvloer mogen komen is een ander gegeven. Want tot op heden selecteerde Clement voor elke CL-wedstrijd al jongens van Club NXT, maar is Badji de enige die al speelminuten kreeg. De spits viel in bij Zenit (8 minuten) en thuis tegen Dortmund (24 minuten).


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top