DJ Milo Savic brengt hulde aan de cultuursector met #stillalive

Al negen maanden lang ligt de culturele wereld “op zijn gat”. Het coronavirus laat nog steeds niet toe om de sector enige lichtpuntjes te bezorgen. De Brusselse dj Milo Savic wou daarom een hart onder de riem steken voor al wie in de hard getroffen cultuursector tewerkgesteld is. Dat doet hij met #stillalive.

Bijna een heel jaar lang doen we het al zonder enige culturele magie. Live optredens lijken een verre utopie te zijn, een fijn feestje met vrienden kan enkel illegaal. Zaken als kunst en muziek, die de bedoeling hebben om de mensen een glimlach op het gezicht te brengen, zijn door covid-19 naar de achtergrond gedrongen. Al dat culturele leed krijgt nu dankzij Milo Savic een gezicht.

Vechten voor een betere toekomst

De Brusselse dj en producer zette zijn schouders onder #stillalive, een krachtig eerbetoon aan zwaar getroffen sectoren, zoals de culturele, horeca- en evenementensector. In #stillalive filmde hij een vijftigtal karakteristieke plekken die er nu door corona wat verlaten bij liggen. De titel van het bijpassende nummer is ook duidelijk: ook al ligt alles stil, we leven nog.

Milo Savic trommelde nog wat extra artiesten op om de clip vorm te geven. Zo hoor je zangeres Nephtys, violist Ollin Kan, werkt choreograaf Louis-Georges Glendza mee en deden ook Clémence Nicolas en Thomas Basteels hun duit in het zakje door de clip te producen. Met de videoclip hoopt de dj het bewustzijn te vergroten en de sector aan te moedigen om te blijven vechten voor de toekomst.

Getroffen plekken in beeld

Zoals hierboven vermeld, filmde de dj heel wat iconische plekken die er nu wat verlaten bij liggen. Zo komen grote concertzalen aan bod zoals het Antwerpse Sportpaleis, Paleis 12 in Brussel, Vorst Nationaal en het Koninklijk Circus. Ook nachtclubs zoals La Rocca, Fuse, Doktor Jack of de Versuz worden in beeld gebracht. Gekende restaurants, bars en cafés worden evenzeer niet vergeten. Denken we maar aan de Café Walvis, Ginette Bar en Café d’Ixelle. Veel sectoren, organisaties en bedrijven die getroffen zijn door corona krijgen een stem in #stillalive.

Boodschap van solidariteit

De teksten en gekozen muziektonen in #stillalive zijn best hartverscheurend. Maar tussen alle dramatiek door hoopt de Brusselse dj net een boodschap van solidariteit te verspreiden. Eentje waarin hij oproept de getroffen sectoren nieuw leven in te blazen. Om hoop te geven aan een pak mensen, die momenteel de toekomst maar somber inzien. “Het is door het zweet op ons voorhoofd dat we je zullen bewijzen dat er geen reden is om met alles te stoppen”, klinkt de ondertoon meer dan duidelijk.

Geniet hieronder van #stillalive van dj Milo Savic.

Muziek

Bekijk alles
Top